23948sdkhjf

Ford størst i Danmark

Med en markedsandel på 15,8 procent af det samlede salg i december tager Ford føringen på det danske marked.
For hele 2009 endte Fords samlede markedsandel på i alt 10,4 procent. Det gør Ford til det mest solgte mærke i Danmark. Glæden fornemmes i den danske Ford-organisation, der skal helt tilbage til 1997 for at matche dette resultat. Med en stigning på 2,8 procentpoint blev Ford Danmark samtidig den absolutte højdespringer målt på markedsandele blandt de 19 europæiske Ford søsterselskaber.

Den helt store vinder blandt Fords personbiler er Fiesta, hvis markedsandel steg fra 0,9 procent i 2008 til 2,7 procent i 2009 og resulterede i en fremgang på hele 192 procentpoint. Ford Ka oplevede samtidig en stigning på 117 procentpoint fra 0,5 til 1,1 procent.

Men også Fords større modeller har på trods af voldsomme ændringer i segmentfordelingen på markedet klaret sig godt. Ford Mondeo er gået frem med 0,2 procentpoint. Ford S-Max steg med 44,6 procentpoint til en markedsandel på 0,6 procent. Galaxy oplevede en stigning på hele 392 procentpoint, fra en markedsandel på 0,1 procent i 2008 til 0,3 procent i 2009.

Både S-Max og Galaxy har ikke blot øget deres markedsandel, men samtidig haft en stigende volumen, hvilket er lidt af en præstation i et segment, der i 2009 oplevede et fald på 25 procent.

Mest solgte varevogn

På det trængte varevognsmarked ender Ford Transit for tredje år i træk som den meste solgte varevogn på over 2500 kilogram med en markedsandel på 9,0 procent for hele 2009. På samme vis er Transit Connect den mest solgte varevogn på under 2500 kilogram med en markedsandel på 5,9 procent for hele året.

Ford glæder sig over det gode resultat, men er allerede fokuseret på at komme rigtigt i gang med 2010.

- Det, der er specielt positivt for Ford, og som gør, at fremtiden tegner lys er alle produktnyhederne, som vi kommer til at præsentere i løbet af det kommende år, siger James Read, adm. direktør i Ford Danmark.

- Vi vil gerne sige tak til kunderne for deres opbakning i 2009 og sætter i den forbindelse stor pris på vores samarbejde med Ford forhandlerne, tilføjer han.

Ford lancerer snart en ny S-Max og en ny Galaxy. Og med disse modeller introduceres samtidig Fords globale EcoBoost benzinmotorer, der kombinerer den nyeste turbo-teknologi og direkte brændstof-indsprøjtning med en lav cylindervolumen. Ford kommer også med nye, opdaterede dieselmotorer på Mondeo i løbet af foråret. Desuden bliver Ford Powershift gearkasse med dobbelt-kobling for første gang tilgængelig i Fords C/D segment.

Til efteråret lanceres den nye Ford C-Max i to versioner – en 5-sæders og en 7-sæders version med skydedøre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078