23948sdkhjf

Advarer imod lakskader

Vulkansk aske skaber flere problemer - for hvad der kommer op må nødvendigvis også komme ned igen.
- Den vulkanske aske, vil jo komme ned før eller siden, men den vil indkapsle sig selv inde i regndråber for derefter at lande på blandt andet lakken på bilen. Dette kan forsage stor skade på bilerne, når de bliver vasket af. Den vulkanske aske fra Island består primært af små takkede stykker af sten, mineraler, og glas (silica) på størrelse med sandkorn, oplyser Søren Søndergaard fra Seab Danmark.

Ifølge verdens førende firma inden for bilpleje, Turtle Wax, kan en af efter effekterne være, at vi vil få mange visuelle lakskader. Det skyldes primært den kemiske sammensætning, formen og nedfaldsmåden, forklarer Khalid Bostan fra Turtle Wax.

- Asken vil indkapsles i vanddråber og vil så falde ned gennem jordens atmosfære. Lige så snart, at aske- og regn-blandingen, er landet på bilens lak vil en fin "film" af hård, slibende og mild ætsende støv blive tilbage. Og her er det først at problemerne med den Islandske aske begynder, advarer han.

- Det er vigtigt ikke blot at tørre bilen af, hverken på lakken eller ruderne, da de mikroskopiske askepartikler, kan ridse voldsomt. Selv hvis man kun anvender vand, eller et husholdnings rengøringsmiddel, vil dette kunne skabe problemer da aske-partiklerne ikke er forenelige med vand. Askepartiklerne vil da fungere som en slags "sandblæsning" af lakken, og give synlige ridser, advarer Khalid Bostan og henviser til brug af Turtle Extreme Prewash-T, Turtle Wax Zip Shampoo eller Turtle Extreme shampoo, som i sin opbygning er udviklet til at kapsle støv og skidt ind, for så at løfte snavset væk fra lakfladen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.073