23948sdkhjf

Bilsalget i stor fremgang

Salget af personbiler steg kraftigt i december, helt præcist 36,8 procent, og markedet satte dermed en tyk streg under den fremgang, der i november brød 17 måneder med konstant fald i bilsalget.
Samlet blev der i 2009 solgt 112.436 personbiler. Varebilssalget falder dog fortsat og gik i december tilbage med 25,4 procent sammenlignet med december 2008.

Personbilssalget steg i december kraftigt i forhold til december 2008. Med hele 36,8 procents fremgang er der tale om en markant vækst i salget af nye biler sammenholdt med december 2008, og bilsalget synes dermed at konsolidere den fremgang, der tog sin spæde start i november måned.

- Det har været en meget positiv december måned, hvor der for alvor har været gang bilsalget. Traditionelt er december en lidt atypisk måned, da den er meget præget af firmabilssalg op til årsskiftet. Det har også været tilfældet i 2009, men vi kan se en markant fremgang for såvel firmaer som private biler. Markedet er inde i en stabiliseringsfase, og der er fortsat et opsparet behov fra krisens start. Derfor forventer vi også en fortsat positiv udvikling over de kommende måneder, selvom det formentlig ikke bliver den betydelige vækst, som vi har set i december, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Når det gælder hele 2009 er Bent Mikkelsen til trods for et samlet fald i personbilssalget på 25,1 procent ganske godt tilfreds krisen taget i betragtning.

- Når vi ser på den historiske krise, vi har været igennem i 2009, så har personbilsalget klaret sig bedre end frygtet. I starten af året oplevede vi et marked, der nærmest var gået i stå, men i løbet af året er der kommet væsentligt mere aktivitet i bilhusene. Tilbagegang er aldrig rart, men et salg på 112.436 personbiler under den største krise i årevis er alt i alt meget tilfredsstillende, siger Bent Mikkelsen.

Mindre bedring for varebiler

Varebilsmarkedet er modsat personbilerne fortsat i tilbagegang. Selvom faldet gennem noget tid er blevet reduceret er markedet fortsat præget af krisen, og december endte med et fald på 25,4 procent.

- Det er positivt, at nedgangen for varebiler fortsat mindskes, men markedet er stadigt under stort pres. Det ses også tydeligt at tallene for hele 2009, hvor markedet er mere end halveret i forhold til 2008, siger Bent Mikkelsen.

Nyregistreringerne af lastbiler faldt i december med 65,5 procent sammenlignet med december 2008.

- Lastbilsmarkedet er fortsat hårdt ramt. Dels er tallene grundet de lange leveringstider reelt udtryk for salget med seks måneders forsinkelse og dermed situationen i sommer, hvor bedringen i økonomien endnu ikke var sat ind, og dels er transportbranchen som helhed hårdt ramt, og det kan aflæses af tallene for både december og hele 2009, slutter Bent Mikkelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078