23948sdkhjf

Better Place rejser 1,8 milliarder kroner

Ny investeringsrunde ført an af HSBC Group. Aftalen er blandt de største clean tech-investeringer nogensinde.
Næsten to år efter offentliggørelsen af Better Place's første elbil-partnerskab og påbegyndelsen af den første nationale udrulning af infrastruktur til opladning af elbiler i Israel, offentliggør Better Place i dag mandag den 25. januar en aftale med et konsortium af investorer ført an af HSBC. Aftalen på i alt 350 millioner dollar markerer en af de største clean tech-investeringer nogensinde og giver Better Place en samlet markedsværdi på 1,25 milliarder dollar, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Med aftalen vil de nye investorer, HSBC, Morgan Stanley Investment Management og Lazard Asset Management, slutte sig til gruppen af oprindelige investorer, herunder Israel Corp., VantagePoint Venture Partners, Ofer Hi-Tech Holdings, Morgan Stanley Principal Investments og Maniv Energy Capital. For HSBC, der fører an i den nye kapitalrejsning med en investering på 125 millioner dollar, er det en af de største investeringer af sin art.

Som led i aftalen får HSBC-direktøren Kevin Adeson en plads i Better Place's bestyrelse. HSBC vil fremover eje cirka ti 10 procent af aktierne i selskabet.

- I dag afslutter vi en yderst grundig proces med underskrivelse af en aftale, som betyder, at en af verdens største og mest konservative banker har valgt at investere i en privat virksomhed, der arbejder fokuseret på at bringe innovation til den globale automobil- og energiindustri, siger Shai Agassi, grundlægger af og CEO i Better Place.

Better Place's nye bestyrelsesmedlem, Kevin Adeson, HSBC siger:

- Vi er sikre på, at Better Place har de tekniske og kommercielle løsninger, som giver mulighed for masseudbredelse af elbiler i nær fremtid. Better Place's batteriskifteløsning, som tager højde for de distancebegrænsninger, der er for elbiler med fastmonteret batteri, giver forbrugerne et attraktivt alternativ til nutidens benzin-, diesel- og hybridbiler - til en fornuftig pris. Vi forventer, at Better Place's løsning vil blive vidt udbredt i mange lande og byer, særligt i markeder hvor der er politisk opbakning, til udbredelsen af elbiler.

Holder dansk tidsplan

Better Place oplyser at holde tidsplanen for lancering i Danmark og Israel, når de første Renault-elbiler med udskifteligt batteri kommer på markedet i 2011. Better Place vil også fortsætte eksekveringen af strategien med tidlige udviklingsprojekter i Australien og på udvalgte nordamerikanske markeder få måneder efter den planlagte lancering i Danmark og Israel.

Virksomhedens R&D-team tester i øjeblikket hvert enkelt element af Better Place-løsningen rundt om i verden. Blandt milepælene er det overvågede ladestandernetværk i Danmark, hvor opførelsen startede i december sidste år, og et eltaxa-projekt i Tokyo, der inkluderer en Better Place batteriskiftestation, som vil blive lanceret i april i år. Disse og andre udviklingsprojekter er forberedelser til en test i fuld skala i anden halvdel af 2010 og den egentlige kommercielle lancering i 2011.

Better Place Denmark satser ambitiøst på at udvikle og opføre en landsdækkende infrastruktur til intelligent opladning af elbiler i Danmark. De første ladestandere er allerede sat op i København, og flere vil følge i forbindelse med de samarbejdsaftaler, som Better Place indgår med kommuner og virksomheder over hele landet. Better Place har indtil nu indgået aftaler med Københavns Kommune samt kommunerne Odense, Rudersdal, Fredericia, Middelfart, Kolding, Frederikshavn og Morsø - og flere aftaler er på vej. Better Place indgår også Vision Partner-aftaler med virksomheder, senest med den fynske leverandør af glas- og kulfiberprofiler, Fiberline Composites, der ligesom kommunerne ønsker at forberede et skift til elbiler. Better Place beskæftiger 33 medarbejdere i Danmark og udvider fortsat medarbejderstaben.

Better Place er i forbindelse med offentliggørelsen af aftalen vært for et webcastet pressemøde, der består af en telefonkonference for medier og analytikere og et video-webcast i dag mandag den 25. januar kl. 14.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078