23948sdkhjf

Notox-direktør fratrådt

Med en omsætning på blot 13,7 millioner kroner i de første tre kvartaler af 2009 arbejder ejeren SBS med et frasalg.
Adm. direktør i partikelfiltervirksomheden Notox A/S, Carsten Abel, er fratrådt efter godt to år. Det indebærer, at Scandinavian Brake Systems adm. direktør Hans Fuglgaard også er indtrådt som direktør for Notox.

- Baggrunden for hans fratræden er, som det fremgik af vor kvartalsredegørelse for 3. kvartal, at vi har måttet neddrosle aktiviteten i Notox, fordi den internationale krise betyder, at der ikke er kommet tilstrækkeligt gang i afsætningen. Derfor må vi også på ledelsesplan reducere omkostningerne, siger Hans Fuglgaard til Fyns Amts Avis.

Mens den traditionelle bremsevirksomhed SBS har klaret sig rigtig godt de første tre kvartaler af kriseåret 2009 og sikret et overskud på over 30 millioner kroner, har Notox skuffet. Krisen har betydet, at den forventede lovgivning med indførelse af krav om partikelfiltre i dieselbiler er udeblevet i næsten alle lande. Det har betydet, at der ikke er tilstrækkelig afsætning, og at kapaciteten ikke udnyttes i en af verdens mest moderne fabrikker til fremstilling af partikelfiltre i Svendborg.

Overvejer frasalg

Notox har kun omsat 13,7 millioner kroner i de første tre kvartaler i 2009. Det betyder et minus i dækningsbidraget fra fabrikken i Svendborg på 48,5 millioner.

Det har fået koncernledelsen i SBS A/S til at foretage sonderinger om helt eller delvist frasalg af Notox A/S.

- Der er ikke foretaget noget frasalg endnu, men vi arbejder på det, oplyser adm. direktør Hans Fuglgaard til Fyns Amts Avis.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109