23948sdkhjf

Nye standarder for elbilen

Dansk bilproducent vender tingene på hovedet.
- I dag defineres vores behov som bilister i høj grad af de egenskaber, de etablerede bilproducenter vælger at lade indgå i deres biler. Men tænk nu hvis det var lige omvendt? Tænk hvis man selv kunne sammensætte indretning, antallet af sæder, bagagerumskapacitet og ligefrem lyden af vores bil?, spørger direktør Mikkel Steen Pedersen fra den nye danske bilproducent, ECOmove.

- Scenariet virker måske en lille smule urealistisk, men det er faktisk meget tættere på end de fleste af os lige går og regner med. Mange af ideerne bliver nemlig lige nu vendt og drejet hos os, hvor alt synes at være muligt, tilføjer han.

- Udgangspunktet har været at skabe et fremtidssikret koncept for elbilen. Det er ikke nok at skifte benzinmotoren ud med en der kører på el. Vi kan også reducere energiforbruget ved at tænke i nye og lettere materialer. Alle vores biler bygges på den samme unikke aluminiumsplatform, og hjulophænget er ganske enkelt revolutionerende. Resten af bilen bygger vi op af moduler, hvilket åbner enorme muligheder for brugeren, mener Mikkel Steen Pedersen.

- Vores teknologiske innovationer og designarbejde med elbiler sætter helt nye standarder – ikke kun inden for kategorien af elbiler – men også for, hvordan vi opfatter bilen som langvarig forbrugsgode. Derfor tør vi godt sige, at vejen frem er op til vores kunder, fastslår Mogens Løkke, der for nylig er blevet ansat som forretningsudvikler med ansvar for salg og markedsføring.

- Vores mål er at levere fremtidssikrede biler, der giver brugeren en optimal køreoplevelse. Samtidig skal samvittigheden være i orden, for til forskel fra andre bilproducenter, tilpasses vores biler individuelle behov og drømme. Vores priser er samtidig konkurrencedygtige, og vi prioriterer den menneskelige sikkerhed særligt højt, så drømmen om fremtidens bil er både opnåelig og ikke mindst fuldt på højde med alternativerne, vi kender i dag, lover Mikkel Steen Pedersen.

ECOmove har siden november 2009 haft til huse i den nye erhvervspark i Horsens, Vitus Bering Innovation Park. Forretningsudvikler Mogens Løkke bruger flittigt de fælles mødefaciliteter til møder med potentielle investorer og andre interessenter. Værkstedet, hvor udviklingsarbejdet prøves af i praksis, ligger imidlertid i Laven ved Silkeborg, men planen er at samle alle aktiviteterne i Horsens så hurtigt som muligt.

Efter planerne står den første prototype klar primo august måned i år.

Mere på www.ecomove.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084