23948sdkhjf

Isvinter er ekstra hård ved bilerne

Danmark oplever i øjeblikket en vinter, som er markant koldere end de seneste mange år. Den megen sne og salt på vejene slider på bilerne.
Danmark kan ende med at få den koldeste januar siden 1987, hvis det fortsætter med at være lige så koldt i resten af januar, som det er i øjeblikket.

Fra 1. til 5. januar har DMI målt en gennemsnitlig døgntemperatur på minus 4,4 grader, og det er ikke set i 22 år.

- I øjeblikket er det bestemt ikke umuligt, at det bliver lige så koldt i de kommende uger. Vejrudsigten peger på frost et stykke frem, og i de kommende dage bliver det endnu koldere, siger meteorolog hos DMI, Lone Seir.

Det kolde vejr bliver efter alt at dømme skrap kost for bilerne på vejene – især hvis de ikke er beskyttet mod sne og salt. Sådan lyder meldingen hos Danmarks største synscenter, Applus Bilsyn.

- Bilers karosseri tæres som regel allerede hårdt fra november og december, når den første sne og frost sætter ind. Men i år regner vi med, at den ekstra strenge frost og de store mængde sne og salt på vejene stiller væsentligt større krav til bilernes modstandskraft. Sliddet på dem og risikoen for, at bund og hulrum angribes af tæring, er langt større netop nu. Har man ikke fået bilen gjort vinterklar og for eksempel givet den rustbeskyttelse, så kan der nemt opstår rustskader i denne periode, siger Arne Willerslev-Legrand, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Man kan imidlertid gøre en hel del selv for at hjælpe bilen gennem vinteren uden alt for mange "ridser i lakken". Applus Bilsyn anbefaler, at man vasker bilen hyppigt, helst med voks - også selvom bilen hurtigt bliver snavset igen. En ren og velplejet bil tørrer hurtigere og holder længere.

Herudover foreslår bileksperterne, at bilejere på grund af frosten hyppigt tjekker op på sprinklervæske og klimaanlæggets funktion, så man altid har et klart udsyn gennem ruderne. Andre tjekpunkter er vinduesviskere, sneskrabere og silikonespray til gummilisterne, og så kan det også være en god idé at medbringe en skovl og sand til at kaste under dækkene, hvis bilen skulle køre fast i sneen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109