23948sdkhjf

Eventyrligt rally starter i Tivoli

Når den historiske udgave af det berømte Monte-Carlo rally starter fra Tivolis hovedindgang i København torsdag den 28. januar kl. 14.43, kan mindst ét dansk rallyhold gøre sig forhåbninger om en topplacering.
De store forventninger knytter sig til Lars Bækkelund fra Horsens og Arne Pagh fra Middelfart i Fiat 128 Coupe fra 1972. De blev nr. 10 ud af 340 startende hold i 2009-udgaven af Rallye Monte-Carlo Historique og vil med en smule held kunne komme i Top 3 i år. Lars Bækkelund er en yderst erfaren kører, der trives bedre, jo mere sne og is, der ligger på bjergvejene, og Arne Pagh er en dygtig navigatør, der kender løbets særlige karakter godt. De to har tidligere været på vej mod topresultater i det berømte løb, men haft tekniske uheld. I år håber de på en podieplacering.

De to kørere stiller op for Scuderia Italia, og det samme gør formanden for Dansk Automobil Sports Union, Bent Mikkelsen fra Vejle, der danner par med Jens Gandrup fra Odense i en Alfa Romeo 1750 GTV fra 1968. De blev nr. 55 i sidste års løb og vil satse på en endnu bedre placering i 2010.

En anden erfaren kører er Henning Hjorth fra Rudkøbing, der blev nr. 71 i løbet i 2009. I år kører han med sin vante makker Roar Eriksen fra Hørsholm, men i en nyindkøbt bil, en Ford Escort RS 2000 fra 1977. Den vil være betydeligt mere velegnet på bjergetaperne end hans gamle MG B. De forventes også at gøre sig godt gældende, hvis de kan undgå uheld undervejs.

Sidste års debutanthold Peter Karlsen og Michael Munkholm Jensen fra Holbæk er atter med i deres Alpine Renault A 110 1600 S fra 1973. De blev nr. 130 ud af 340 mandskaber i deres debut, men kan let placere sig 50-100 pladser bedre i 2010.

Købte bil i Schweiz for at være med

Tre af de danske hold er med for første gang, og et af dem er brødrene Mark og Kore Berg fra Århus og Esbjerg.

- Vi læste om rallyet i avisen den 1. november, og det lød utroligt spændende. Så inden for kun 14 dage købte vi en bil i Schweiz, kom ind i en motorklub, meldte os til løbet, fik bilen hjem til Danmark og har nu kørt to små testløb, fortæller Mark Berg. Bilen, de to brødre på 32 og 37 år, stiller op med, er en Porsche 911 Carrera 3.0 fra 1976.

- Vi vil satse på at gennemføre løbet og håber på måske at kunne komme i den bedste halvdel, siger Mark Berg om brødrenes forventninger.

Et andet debutanthold er et rent dansk damehold. Det er Danna Corke fra København, medlem af Kvindelige Eventyreres Klub, som stiller op sammen med Marie Louise Jensen, København, i en MGB fra 1970. Danna Corke har besteget bjerge i Himalaya og krydset den grønlandske indlandsis.

- Jeg er en aktiv livsnyder, der altid kigger efter det næste eventyr. Det rykker i mig efter at deltage i Monte-Carlo rallyet, og Marie Louise og jeg er klar, siger Danna Corke.

Det tredje debutanthold er horsensianerne Jeppe Jepsen og Preben Jepsen, nevø og onkel, der kører i en BMC Mini 1275 GT fra 1977. Preben Jepsen har en lang karriere bag sig i rally, både som kører og codriver. Han siger:

- Det er livslang drøm om at være med i noget stort, som vi realiserer nu. Vi vil primært gennemføre, men vil gøre alt for samtidig at få et godt resultat.

I alt 24 rallyhold med kørere fra Danmark, Norge, Finland, Letland og Frankrig stiller op fra København. Løbets andre startbyer er Barcelona, Reims, Bad Homburg og Torino, hvorfra der startes dagen efter. Deltagerne mødes i Alperne lørdag morgen den 30. januar for at køre 14 specialetaper, inden målet nås i Monaco onsdag den 3. februar tidligt om morgen efter 3000 kilometers kørsel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313