23948sdkhjf

Audi A6 har færrest fejl

Audi har for første gang nogensinde en model øverst på listen over biler med færrest fejl i Applus Bilsyns store synsstatistik, der er udarbejdet på baggrund af cirka 250.000 bilsyn foretaget i første halvår 2010. Toyota er stadig blandt de bedste brugtkøb.

Generelt er det igen de tyske biler, der sætter sig på topplaceringerne, når det kommer til bilmærker med færrest synsfejl, godt efterfulgt af japanske mærker og modeller. Syv ud af de ti bedst placerede biler er tyske. Der er kun en enkelt Volvo, en enkelt Honda og en enkelt Fiat, der får lusket sig ind blandt tyskerne.

Som sædvanlig finder vi også de franske og koreanske biler i den tungere ende af listen.

Ligesom Audi A6 klarer sig flot placerer de mindre søstermodeller A3 og A4 sig i top5, for biler der er indregistreret for første gang i 2006.

Også flere af de såkaldte små mellemklasse-biler er øverst på listen over biler med færrest fejl. Foruden Audi A3 også Volkswagen Golf og Honda Civic ligesom der er to minibiler i skikkelse af Fiat Panda og Volkswagen Fox i top10. Dermed bør der også være noget for enhver smag og pengepung, for dem der ønsker at købe brugt kvalitet, anfører Applus Bilsyn.

Toyota godt brugtkøb

Uden én eneste bil i top15 må Toyota ganske overraskende se langt efter topplaceringerne blandt de fire år gamle biler. Generelt er Toyota dog blandt de allerbedste brugtkøb., så man bør ikke fortvivle, hvis man er indehaver - eller planlægger at blive det - af en Toyota fra første halvdel af sidste årti. Eksempelvis sidder den driftsikre japaner på fire ud af de seks øverste pladser, for køretøjer der første gang er indregistreret i 2002.

Et eksempel er Toyota Yaris, der bliver fremhævet i hver eneste synsstatistik. Og selvom den findes helt ned på 17. pladsen over de fire år gamle biler - i et i øvrigt meget tæt topfelt - er den nummer to blandt både de seks og otte år gamle bilmodeller, mens den placerer sig øverst for de tiårige køretøjer. På samme måde er det tankevækkende, at en Toyota Corolla årgang 1998 eksempelvis har færre fejl ved bilsyn end en blot fire år gammel Peugeot Partner eller en Kia Picanto, ligeledes årgang 2006.

Vejledende statistik

En af undersøgelsens hovedkonklusioner må være, at statistikken kun bør benyttes vejledende ved et brugtbilskøb. Tallene afslører nemlig, at der både er biler i den billige og dyre ende af skalaen, samt både store og små biler, blandt køretøjer med henholdsvis få og mange fejl. Det eneste klare billede er, at antallet af fejl stiger med alderen. Også indenfor samme bilmodel kan der være stor forskel på bilens tilstand og værdi, vurderer Applus Bilsyn, der oplever stærkt stigende efterspørgsel på sine brugtbilattester.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126