23948sdkhjf

VW vil købe Italdesign Giugiaro

Volkswagen AG vil købe en kontrollerende aktieandel i Italiens største design- og ingeniørfirma, Italdesign Giugiaro S.p.A, fortæller industrikilder til Automotive News Europe.

Opkøbet skal ske som led VW-gruppens plan om at blive verdens største bilproducent i 2018 med et salg på 10 millioner køretøjer årligt. For at nå dette mål, må VW’s portefølje af ti bilmærker, herunder også Porsche, tilføres flere designere og ingeniører. Alene i 2010 planlægger VW-gruppen at komme med 60 nye modeller og opgraderinger på eksisterende bilmodeller.

Italdesign blev grundlagt i 1968 af Giorgetto Giugiaro og tæller i dag 975 ansatte og 800 CAD-computere. De fleste ansatte holder til i hovedkvarteret i Moncalieri nær Torino. Den nu 71-årige Giugiaro er eneejer og formand, og hans søn Fabrizio, 45 år, står i spidsen for design- og modeldivisionen. Begge forventes at fortsætte efter VW-overtagelsen.

De nyeste tal for Italdesign viser, at i 2008 blev omsætningen øget med 6,2 procent til 136 millioner euro til et breakeven resultat.

Italdesign står blandt andet bag udformningen af Alfa Romeo 159 sedan and station wagon, Brera coupe, Fiat Grande Punto og Idea, Suzuki SX4 and dens søstermodel Fiat Sedici, BMW Mini, Citroën C3 Pluriel og Renault Megane.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078