23948sdkhjf

På porten i 40 år

Det er i år 40 år siden, at fabrikant Peter Damgaard grundlagde Nassau.
Allerede i de første fem år af portproducenten Nassaus levetid måtte der otte udvidelser af fabrikken til for at følge med efterspørgslen.

40 år efter fabrikant Peter Damgaards grundlæggelse af Nassau er virksomheden en markant lokal arbejdsplads i det midtfynske og et internationalt brand.

I receptionen på Krogagervej i Ringe hænger der en lang række billeder af medarbejdere, der har været ansat på virksomheden i 25 år. De har været en del af en markant, fynsk erhvervshistorie, der føler sig rustet til at tage hul på de næste ti år, som en arbejdsplads, der beskæftiger medarbejdere fra Ringe og resten af Fyn.

- Vi markerer et flot jubilæum og bruger anledningen til at kigge både bagud og frem. Virksomhedens historie er ikke kun interessant i et historisk perspektiv. Også fremadrettet har vores historie – og det erfaringsgrundlag, der følger med – betydning for Nassau, siger Bjarne Poulsen, administrerende direktør i Nassau.

Tilfældigheder

Det var lidt af en tilfældighed, at skolelæreruddannede Peter Damgaard slog sig på produktionen af porte. En ferietur til Norge og et tilfældigt møde med en nordmand, der kendte til en ny type hejseporte, førte et dansk-norsk makkerskab med sig.

Nogle år senere, i 1970, hørte makkerskabet op. I stedet etablerede Peter Damgaard altså Nassau, der i 1971 flyttede til nyerhvervede lokaler i Ringe. Første ordre lød på syv porte til en ny rutebilstation i Svendborg.

Nu beskæftiger Nassau, der er ejet af Nielsen & Nielsen Holding, omkring 500 medarbejdere.

- Vores fortid har betydning for vores fremtid. Det handler om know how, kultur, branding, markedskendskab, erfaring og alle de andre ting, der er bygget op igennem fire årtier og er samlet i Nassau-navnet, siger direktør Bjarne Poulsen.

- Det er værdier, som vi bygger videre på uden, at det historiske og tilbageskuende bliver en sovepude for os. Det må ikke blive nostalgi og en "...sådan har vi altid gjort"-kultur.

- Ikke i en moderne virksomhed som vores, der lever af at følge med i udviklingen af vores kunders og markeders behov, konstaterer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094