23948sdkhjf

Det er nu godt at kende reglerne

Allan Christensen bruger sine erfaringer fra sin SBI-tid i hans nye konsulentvirksomhed.
Det er ikke uikendt, at der falder knubbede ord om et værksted, hvis en kunde har haft sin bil et-før-bilsyn-tjek og den så alligevel ikke går igennem synet.

Det kan betyde farvel til en ellers udmærket kunde, som nu vil prøve nye græsgange.

Allan Christensen havde som så mange andre af synsassistenter hos Statens Bilinspektion, SBI, regnet med at det var en livsstilling han havde fået, men udviklingen i SBI op til salget til Applus og liberaliseringen af bilsynsmarkedet ændrede den opfattelse og han blev selvstændig og formand for organisationen Danske Synsvirksomheder.

Formandsjobbet er nu overgivet til Christian Poder, men tiden i organisationen og med egen virksomhed gav et praj om, at der er mange der kan have behov for hjælp til at læse regler og forstå, hvordan en synsassistent arbejder.

- Fra det daglige virke kunne jeg se, at værkstederne ikke var så velbevandrede i lovens krav til biler, der skal synes, siger Allan Christensen.

De store værksteder, der har deres egen kvalitetsstyring havde selvfølgelig anderledes tjek på tingene, mens de mindre absolut har et behov for et kursus.

Forskelligt syn på syn

- Det er ikke godt at de skal præsentere en kunde for en bil, der ikke er gået gennem syn. De lever af at have supertilfredse kunder, forklarer Allan Christensen.

Han har nu startet Ach-Consult, som leverer kurser og foredrag om eksempelvis synsteknik, køretekniske kurser og kurser i kvalitetsstyring og opstart af egen virksomhed.

- Mekanikere og synsmænd ser forskelligt på bilerne. Synsmanden ser målrettet på, hvad lovgivningen siger, mens mekanikeren ser på bilen som helhed, siger Allan Christen.

- Mekanikeren ser eksempelvis på fejl, som er ved at opstå. Synsmanden reagerer først, når fejlen er opstået.

Om kurset/foredraget/fyraftensmødet Synsteknik siger Allan Christensen, at det jo ikk er hans hensigt at uddanne medarbejderne på et værksted til at blive synsassistenter.

- Men en mekaniker tager ikke skade af at kende synsmedarbejderens indstilling og arbejdsgang.

Et synsteknisk kursus kan afvikles på fire timer, men ellers har Allan Christensen andre kurser af vekslende varighed og er også parat til at skræddersy kurser til den enkelte virksomhed.

- Lige nu er det kunsten at få værkstederne til se deres behov, men overordnet set kan jeg medvirke til at give det enkelte værksted et bedre resultat, siger han.

Hvor bred viften af kurser er, fortæller Allan Christensen gerne om ved et besøg og på hans hjemmeside ach-consult.dk

I Motor-magasinet nr. 19, som udkommer mandag 25. maj, er der flere tema-artikler om uddannelser og kurser
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078