23948sdkhjf

Renault elbiler til Danmark trods afgiftsforvirring

I kølvandet på den ophedede diskussion om problemer med roadpricing, og dermed ændrede registreringsafgifter, slår bilproducenten Renault fast, at den planlagte storstilede introduktion af elbiler i 2011 ligger fast.

Udmeldingen kommer efter, at Berlingske Tidende fredag skrev, at Renaults danske direktør Henrik Bang skulle have truet med ikke at ville introducere elbiler i Danmark, hvis ikke der inden seks måneder findes en politisk løsning på, hvordan elbilerne skal begunstiges efter 2012.

Renaults introduktion af elbiler i Danmark i 2011 sker som det første land i Europa, hvilket mange iagttagere ser som en kæmpe mulighed for at kunne opbygge knowhow og industri her i landet.

Henrik Bang præciserer, at han til avisen har udtalt sig om, at Renault i Danmark indenfor de næste seks måneder begynder processen omkring efteruddannelse af mekanikere, sælgere med videre for at kunne håndtere elbiler. Samt at det er meget vigtigt for Renaults forretningsmodel at vide eksakt, hvordan afgiftsstrukturen ser ud efter 2012.

Dermed er Henrik Bangs budskab på linje med Renaults ansvarlige for elbilstrategien, Thierry Koskas, der udtalte til Børsen i forbindelse med klimatopmødet COP 15 om, at Renaults strategi er ikke at introducere elbiler i lande, der ikke på den ene eller anden måde subsidierer den nye teknologi, som elbilerne repræsenterer.

Hvilken form disse subsidier skal antage, og hvornår disse bliver offentliggjort, er ikke endelig afgørende for Renaults danske elbilsatsning.

- Vi har i vores organisation ikke fantasi til at forestille os, at der efter 2012 ikke vil være økonomiske fordele forbundet med køb af elbiler. På denne baggrund fastholder vi vores introduktion af elbiler i 2011, uanset om der ligger en politisk afklaring indenfor seks måneder eller ej, understreger Henrik Bang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125