23948sdkhjf

FDM: Bilkøb trumfer oftest leasing

Bilforhandlerne bugner med tilbud om fordelagtig privatleasing af en ny bil til "næsten ingen penge". Og analysebureauer, der også ofte er salgssites for brugte biler fra leasingbureauer, producerer overbevisende argumenter, der får rigtig mange bilister til at overveje at privatlease frem for at købe bilen. Men i flere tilfælde er det billigere at købe bilen end at lease den, viser beregninger fra FDM.

Bag de tillokkende priser kan der nemlig gemme sig vilkår, der er umulige for den enkelte bilist at gennemskue. Det ser FDM's rådgivning eksempler på hver dag i forbindelse med

rådgivningen af bilister, der overvejer privatleasing.

Til FDM's medlemsblad Motor har bilistorganisationen lavet en række beregninger på de samlede omkostninger ved at enten eje eller privatlease nogle af de biler, der ligger højst på danskernes hitliste. Motor har beregnet udgifterne på 15 biler i tre forskellige klasser, og tendensen er, at leasing ofte først bliver økonomisk attraktivt, hvis man ønsker at lease en stor familiebil.

- I stort set alle tilfælde er det billigere at købe bilen selv, hvis man får en rabat ved køb, end at tegne en privatleasingkontrakt, for de samlede omkostninger er generelt højere ved leasing. Før man beslutter sig til at privatlease, skal man lave grundige beregninger på, om det reelt kan betale sig at lease i stedet for at købe, og læse kontakten grundigt igennem. Samt bruge sin sunde fornuft, siger advokat i FDM juridiske rådgivning, Lennart Fogh.

Han tilføjer dog, at man ved den rigtige kontrakt har den fordel, at man ikke hæfter for restgælden. Det kan være en stor lettelse for mange bilejere, da de dermed er uafhængige af bilprisernes udvikling.

Analysen kan læses i majudgaven af Motor.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125