23948sdkhjf

Stor medieinteresse for Rallysportens Dag

Mandag den 10. maj summede Ledreborg Slotspark til den store guldmedalje - ikke af lyden fra vingede insekter, men af lyden fra 15 særdeles potente rallybiler.
Normalt er det golffolket eller koncertgæster til DR Underholdningsorkesters årlige sommerkoncerter, der huserer i de smukke omgivelser i slotsparken ved Ledreborg Slot nær Roskilde, men ikke i mandags, hvor det var helt andre slagkræfter, der var på spil. 15 flotte rallybiler i alle aldre – rækkende fra en Fiat 128 fra 1971 som alderspræsidenten over en moderigtig hvid 80’er Ford Sierra Cosworth til nyere biler såsom Fiat Abarth Grande Punto S2000, Honda Civic Type R m.fl. stod linet op foran Ledreborg Slots flotte facade, og hermed var kulissen sat til en underholdende og fartfyldt dag i rallyens tegn.

Sports- og motorjournalister fra nær og fjern var mødt frem for – dels at interviewe de mange rallytalenter og -koryfæer, dels for selv at prøve at komme ud at køre – ganske vist som co-driver, men alligevel. Oplevelsen var så meget desto mere intens med en garvet rallychauffør bag rattet. Og der blev gået til den, skulle vi hilse at sige.

Til lejligheden var Venstres trafikpolitiske ordfører Kristian Pihl Lorentzen inviteret, og han fik den første tur med den blot 20-årige danmarksmester i rally for standardvogne, Kenneth Madsen fra Slagelse bag rattet, og det blev en tur, han sent glemmer.

Alligevel så han ganske begejstret ud, da han steg ud af den hurtige Suzuki Swift Sport.

- Kenneth Madsen er det bedste bevis på, at unge mennesker med benzin i blodet sagtens kan køre sikkert bil. Mange uforklarlige trafikdrab med unge eller vanvidskørsler ville kunne undgås, hvis flere unge bilister havde blot en brøkdel af den køretræning og selvindsigt, som Kenneth Madsen besidder, sagde Kristian Pihl Lorentzen.

Også DASU-formand og direktør for De Danske Bilimportører Bent Mikkelsen, fik sig en rallyoplevelse med den tidligere syvdobbelte danmarksmestermester, 55-årige Karl-Åge Jensen fra Viborg. Bent Mikkelsen er dog selv ganske velbefaren i en rallybil og har de sidste par år deltaget i det berømte Rallye Monte-Carlo Historique i en Alfa Romeo GTV sammen med sin co-driver Jens Gandrup.

- Dansk Automobil Sports Union arbejder helt bevidst med konceptet Fart med fornuft over for unge mennesker. Intet kan gøre en ung bilentusiast så nøgtern, som når man kommer på kursus og opdager, at man ikke er verdensmester i at køre bil. Så bliver man mere ydmyg i trafikken, sagde Bent Mikkelsen blandt andet.

Også en af stjernerne fra banesporten mødte op i løbet af dagen som den særlige hemmelige gæst. Nemlig den nuværende DTC-mester Michel Nykjær, som i mellemtiden siden DTC-sejren sidste år er rykket en klasse op internationalt til verdensmesterskabet for standardbiler WTTC. Meget mod sin vilje dukkede han op iført benskinne og krykker. Det var dog ikke værre, en at han kunne berolige de omkringstående med, at han regnede med igen at være fuldt funktionsdygtig mandag morgen, og han regnede således med at være fit for fight til næste WTCC-løb, der løber af stabelen på Monza i Italien om godt en uge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078