23948sdkhjf

Svært at sammenligne lånetilbud til bilkøbere

Når man skal købe en bil, overvejer mange måske at shoppe rundt for at finde det billigste sted at låne penge. Men det kan være ganske vanskeligt at sammenligne lånetilbud fra banker og fra bilforhandlere, som har et bilfinansieringsselskab tilknyttet, viser en ny undersøgelse fra Penge- og Pensionspanelet.
Undersøgelsen viser også, at det kan være svært overhovedet at få et tilbud, fordi det for eksempel forudsætter helkundestatus i banken eller en underskrevet slutseddel på en bil.

- Vi har sendt en udvalgt kunde på besøg hos ni låneudbydere for at høre om mulighederne for at låne penge til en bil. Men vores mand har oplevet, at det er ganske vanskeligt at opnå og sammenligne skriftlige lånetilbud, siger Penge- og Pensionspanelets formand, professor Carsten Tanggaard.

Penge- og Pensionspanelet har i undersøgelsen set på, hvorvidt der er forskelle på de finansieringstilbud til køb af bil, som kunden har fået hos fem forskellige banker og fire bilforhandlere. Undersøgelsen bygger på mystery shopping, hvor en udvalgt testperson gennemfører en kundesituation uden at tilkendegive, at vedkommende er "mystery shopper".

Undersøgelsen viser også, at testpersonen hos tre ud af fire bilforhandlere og hos fire ud af fem pengeinstitutter får tilsagn om et billån. De tilbudte lånebeløb ligger mellem 350.000 og 776.000 kroner. En enkelt bilforhandler kræver en underskrevet slutseddel før et lånetilsagn og et enkelt pengeinstitut giver afslag på lån.

Samtidig viser undersøgelsen, at det langt fra er alle, som bruger begrebet ÅOP (Årlig Omkostning i Procent), når de oplyser om omkostningerne ved lånet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078