23948sdkhjf

Arbejdsdagen fordampede

Arlas kemikalieudslip betød lukning af flere virksomheder. Et rent held, at det skete på en dag, hvor vi ikke har kurser og andre storstilede aktiviteter, siger Per Flensted, direktør i Dometic Denmark i Taulov.
Kemikalieudslippet hos Arla i Taulov i de tidlige morgentimer i dag fredag betød ikke kun store trafikale problemer i hele trekantområdet. Også omkringliggende virksomheder blev ramt og måtte lukke i mange timer, fordi medarbejderne ikke kunne nå frem. Alligevel er Per Flensted, adm. direktør Dometic Denmark A/S i Taulov, en delvist lettet mand:

- For os er det rent held, at kemikalieudslippet skete i dag, hvor vi for en sjælden gangs skyld ikke er belagt med kurser og andre storstilede aktiviteter. Var det sket en anden dag, havde vi befundet os i en både omkostelig og vanskelig situation, som havde været svær at løse.

Dometic Denmark, der er en af de store leverandører af serviceudstyr til aircondition, har i år haft stor efterspørgsel på såkaldte AirCon-kurser. Folk fra hele landet valfarter til Taulov for at blive undervist i den rette håndtering af klimaanlægget. Rent undtagelsesvist var der ikke kursus på programmet, da kemikalieudslippet hos Arla i dag fandt sted.

- Det havde været noget rigtig skidt, hvis vi skulle have orienteret rejsende kursister fra nær og fjern om, at Taulov var lukket, siger Per Flensted.

Frygtelig stank

Direktøren blev opmærksom på udslippet, da han klokken 6 i morges nåede frem til en rundkørsel nær Arla. Her oplyste politiet, at det ikke var muligt at komme videre. Per Flensted fik travlt med mobilen. Det planlagte fællesmøde for 18 medarbejdere blev aflyst, og sælgere fra Nordjylland og Sjælland blev bedt om at vende om. Da Per Flensted langt op ad formiddagen nåede frem til sin virksomhed, ventede der en ubehagelig overraskelse.

- Min virksomhed har et automatisk udluftningssystem, som sætter i gang klokken 6 om morgenen, så der er frisk luft, når medarbejderne møder ind klokken 8. Men i dag var det kemikaliedampene fra Arla, der lugtede af. Det betød, at vi ikke kunne være i virksomheden, før der var blevet luftet ud. Så man kan i sandhed sige, at vi har oplevet en fredag, som mere eller mindre fordampede, siger Per Flensted.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078