23948sdkhjf

Lukket container til alt DPF-affald

Alt kan gå i samme container uden, at det skal sorteres, når et værksted arbejder med partikelfiltre.
Abas Miljøservice, som rådgiver om håndtering af miljøaffald fra autobranchen og indsamler det, har allerede flere specialcontainere ude på værksteder rundt i landet, specielt til affald fra dieselpartikelfiltre.

- Vi har gjort det meget nemt for værkstederne. De kan nemlig putte alt i vore containere. Det gælder defekte partikelfiltre, dragter, handsker, åndedrætsværn, beholdere fra Eolys, og hvad der ellers har at gøre med partikelfiltrene, hvad enten de bare skal renses eller udskiftes, oplyser salgskonsulent i Abas Miljøservice, Dannie Mikkelsen.

Der er tale om en firkantet IBC kassecontainer, som er godkendt til miljøforurenende affald. Abas Miljøservice sørger både for afhentning og afrapportering til offentlige myndigheder, så værkstedet heller ikke selv skal udfylde deklarationer i forbindelse med afhentning af affald.

Alt i én

- Den samme type container bruges også til andre miljøskadelige dele og materialer, men ved at vælge en container udelukkende til alt, hvad der har med dieselpartikelfiltre at gøre, slipper værkstedet også for at sortere affaldet, når de arbejder med partikelfiltre, siger Dannie Mikkelsen.

Man betaler et livstidsmedlemskab for at være medlem af Abas Miljøservice.

- Værkstedet betaler for leje af containeren, afhentning og en kilopris for affaldet. Hvis man kan klare sig med at fylde én container om året med omkring 50 kilo, vil det inklusive afhentning koste under 1000 kroner at få det bortskaffet på en forsvarlig måde. Og det er vigtigt at få det gjort rigtigt, understreger Dannie Mikkelsen.

- Det støv, der er i et partikelfilter er jo ikke bare almindeligt støv. Det er så skadeligt, at det gamle brugte partikelfilter skal pakkes ind i to poser, der hver især skal lukkes forsvarligt med en snor eller en klips, før det kommer i containeren. Derfor er det også vigtigt at beskytte sig selv, når man skifter partikelfiltre og Eolys, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078