23948sdkhjf

Rustbranchen har ikke brug for negativ omtale

Rustbeskyttelsesbranchen reagerer på TV2’s Basta og FDM-bladet Motor’s stunt trods det minimalistiske statistiske materiale, som foreningen konkluderer på.
Der er en vis grad af enighed i rustbeskyttelses-branchen, der i FDM's medlemsblad Motor kunne læse, at hver femte rustbeskyttelsesopgave var løst til dumpekarakter eller i al fald med dårlige karakterer

Motor-magasinet har talt med alle de store leverandører, både dem med egne stationer og dem, som blot leverer sprøjteolien - ingen er glade for FDM's og Bastas konklusioner, og den generelle mening er, at det er for letkøbt at undersøge fem biler og derefter udpege 20 procent af branchen til dårlige håndværkere.

Motor og Basta gør det i en smrat manøvre ved at sige, at kun 80 procent leverer acceptabelt arbejde, og de uddeler karakterer fra "fejlfri" over "pænt" og "mangelfuldt" til "værdiløst".

Det virker

Der er uenighed i branchen om den direkte effekt af artikel og tv-udsendelse. Direktør i Dinitrol, Bjarne Christensen, fortæller at hans roste station straks fik fyldt op i ordrebogen, men Martin Hansen fra Mercasol/Nitram Oil fortæller, at hans "dumpede" station har samme antal kunder som før.

Teknologisk Institut, som har efterkontrollen hos Dinitrol, Mercasol og TekTrol, og FDM, der har kontrollen på Pava og Suvo stationer, har stillet statistik til rådighed, og de tal tolker Motor/Basta på samme måde.

Alle leverandørerne mener, at de gør deres og det bedste, og der er også enighed om, at man ikke vil ud i mudderkastning. Enkelte foreslår, at man genopliver tanken om en brancheforening. Tanken mødes med forbehold hos en enkelt af de store, ikke med decideret negativitet, men med et "det har været forsøgt før".

Motors og Bastas måde at præsentere en hel branche på vækker ikke beundring.

- Det er svært at komme til orde med de faktiske forhold bagefter. En hel branche udstilles. Vi gør meget for at imødekomme kunderne. Og vi gør mere endnu, lyder det fra leverandørerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094