23948sdkhjf

CAD: Trist dag for den danske autobranche

Ubegribeligt og fornærmende, tordner Centralforeningen af Autoreparatører i Danmark imod foreslået justering.
- Det er nu tilsyneladende en realitet, at der nedlægges hundredvis af danske arbejdspladser i autobranchen, herunder færre lærepladser til de trængte unge, ligesom bilejerne skal gøre sig klar til at dele en ekstra forsikringsregning på 100 millioner kroner fra forsikringsselskaberne - det er resultatet af den ubetydelige justering af skrotloven, der fra forligspartierne blev offentliggjort onsdag den 8. december, siger direktør Erik S. Rasmussen, CAD.

- For autoværkstedernes brancheorganisation er det stadig ubegribeligt, at en borgerlig regering fører en så erhvervsfjendtlig politik, der lukker hundredvis af danske arbejdspladser. At skatteminister Troels Lund Poulsen hertil blot kan udtale, at disse arbejdspladser vil blive erstattet af vækst i andre brancher er helt ude i hampen, og et tegn på, at skatteministeren har mistet virkelighedssansen, mener CAD-direktøren.

- Den foreslåede justering går ud på, at spise autobranchen af med et fradrag på sølle 5120 kroner for at tåle en nedsættelse af reparationsgrænsen på ti procentpoint, der som ovenfor nævnt vil få katastrofale personlige konsekvenser for de gode håndværkere, der nu kastes ud i arbejdsløshed, grænser til fornærmelse. Branchen havde foreslået, at man blandt andet kunne justere forslaget ved at give fradrag på sikkerhedsudstyr i form af for eksempel airbags og selestrammere. Dermed menes selvfølgelig det samlede sikkerhedsudstyr, der er gået til ved et færdselsuheld. Beløbet på 5120 kroner i alt per skade dækker ikke en gang markedsprisen på én airbag. Skal autobranchen grine eller græde?, spørger han.

Autoværkstedernes brancheorganisation kræver fortsat forslaget taget helt af bordet, og støttes heri af hele den øvrige del af den danske følgeindustri inden for auto samt Dansk Metal.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063