23948sdkhjf

Pris på firehjulstrækkere i frit fald

Visse modeller er faldet med mere end 20 procent på bare seks måneder.
På bare et halvt år er nogle firehjulstrækkere faldet med mere end 20 procent i værdi, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Det har således aldrig været mere fordelagtigt at være bilkøber på jagt efter en nyere brugt firehjulstrækker, og det gælder, uanset om bilen er på gule eller hvide plader.

Ikke alene er de firehjulstrukne og ofte temmeligt forslugne biler hårdt ramt af dårligt image på grund af klima-debatten. Også finanskrisen har på mere end én måde rystet markedet for de store biler.

En særlig opgørelse fra bilsalgsportalen Bilbasen.dk viser, at brugtpriserne på udvalgte firehjulstrækkere siden sommeren 2009 er tordnet ned i nærmest uhørt tempo i et brugtbil-marked, som ellers værdimæssigt omtrent ligger neutralt.

Det værste eksempel er VW's luksus-firehjulstrækker, Touareg, som gennemsnitligt er faldet med 25 procent på gule plader. Men også den mere miljø- og familievenlige Suzuki Grand Vitara på hvide plader er faldet markant i pris med 16 procent på seks måneder.

Ifølge Bilbasen.dk står firehjulstrækkere i gennemsnit omkring et halvt år hos forhandlerne, før de bliver solgt. Til sammenligning er en lille brændstoføkonomisk bil i gennemsnit 23 dage om at blive solgt, mens gennemsnittet for hele markedet er 55 dage.

Selv om prisfaldene er taget til i 2009, begyndte nedturen for de engang så populære firehjulstrækkere allerede i marts 2007, da regeringen gennemførte en reform, som gjorde det langt mindre fordelagtigt at købe en stor bil på gule plader.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079