23948sdkhjf

Korskro Motorsportcenter et skridt nærmere

Nordeuropas største motorsportscenter er tættere realisering efter, at Esbjerg Kommune har lavet en VVM-tilladelse for opførelsen af motorsportscentret.
En VVM-tilladelse til et stort motorsportsanlæg er en stor proces, og denne har da også været godt fire år undervejs. Men nu er den klar og projektet kan gå ind i næste fase: Realisering.

Esbjerg Kommunes plan- og miljøudvalg har på sit møde 9. februar vedtaget at anbefale byrådet, at der gives en VVM-tilladelse til Motorsportscenter Danmark ved Korskroen.

Der har nu, siden byrådet i 2005 bad Ribe Amt om at skabe plangrundlaget for Korskro Motorsportcenter, været gennemført omfattende miljøundersøgelser. Undersøgelserne skal sikre viden om konsekvenserne af projektet.

En vigtig del af VVM-redegørelsen har været inddragelse af både myndighederne og befolkningen.

- Vi har haft en høringsperiode og møder med berørte naboer i starten af 2009 og der er kommet 83 indsigelser. De har alle været grundigt behandlet så vi er sikre på, at der ikke var noget vi havde overset eller som burde gøres anderledes. På den baggrund indstiller vi til byrådet, at der gives en VVM-tilladelse til motorsportscentret, og at vi ændrer kommuneplanen, så den kan rumme projektet, siger John Snedker (S), formand for plan- og miljøudvalget, ifølge en pressemeddelelse fra Esbjerg Kommune.

Sagen er opstået på baggrund af Esbjerg Kommunes ønske om at skabe mulighed for etablering af Nordeuropas største motorsportscenter, der kan tilbyde faciliteter til et stort udvalg af motorsportens discipliner for både voksne og unge.

Et motorsportscenter kræver på grund af sin størrelse og potentielle miljøpåvirkninger, herunder støj, særdeles grundige overvejelser vedrørende placeringsmuligheder, og ud fra en vurdering af alternativer har man fundet, at Korskroen er det bedst egnede sted.

Næste fase er, at lokalplanforslaget bliver justeret og vedtaget. Derefter overdrages projektet til kultur- og fritidsudvalget, der skal udarbejde en handleplan for etablering af Korskro Motorsportscenter. En vigtig del af denne plan er at tilvejebringe et økonomisk grundlag for projektet, for eksempel via private investorer og andre måder at finansiere projektet på.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093