23948sdkhjf

Europas mest visionære parkeringshus

Parkeringskældre er lig med dunkel belysning, lavt til loftet og en utryg atmosfære. Men sådan behøver det ikke være.
Ejendomsselskabet Realea står bag Europas største og mest avancerede fuldautomatiske p-anlæg, der nu bliver bygget på Århus Havn. Her afleverer man sin bil i en lys og imødekommende terminal med udsigt over havet, hvorefter teknikken tager over og løfter bilen ned på en hylde i det underjordiske lager. Realeas mission med projektet er at vise vejen for fremtidens storbyparkering og sætte nye standarder for brugervenlighed, arkitektonisk kvalitet og rationel pladsanvendelse. Købsaftalen, hvormed Realea erhverver havnegrunden fra Århus Kommune, er netop blevet underskrevet, og det forventes at byggeriet kan starte i 2011.

Det fuldautomatiske parkeringsanlæg er en del af projektet "Urban Media Space Aarhus", der består af et stort multimediehus og tre nye pladser på Århus Havn og gennemføres i samarbejde mellem Århus Kommune, Realdania og Realea A/S.

Realea står for parkeringsanlægget i projektet, der med plads til 1000 biler bliver godt tre gange større end de største tilsvarende anlæg i Danmark. Den fuldautomatiske løsning er valgt, fordi Realea ønsker at inspirere byggebranchen og byudviklere i Danmark til at udvikle nye og bedre parkeringsløsninger:

- De færreste af os holder af parkeringskældre og mange opfatter dem som decideret utrygge. Med p-anlægget i Århus vil vi gentænke parkeringsoplevelsen fra brugernes og byens perspektiv. Her bliver parkering en lys, tryg og effektiv oplevelse, og så er p-anlægget pladsmæssigt ultra-rationelt, fordi vi med et automatisk anlæg kan pakke mange flere biler på samme plads. Det er vigtigt i Århus og i alle andre kompakte byer, hvor man vil integrere parkering, udtaler Peter Fangel, Projektchef i Realea.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125