23948sdkhjf

To store klassiske motorløb herhjemme i år

Der skrives jysk motorsportshistorie, når der købes løb omkring det smukke Mindeparken i Århus, der ligesom CHGP i København, får royal opbakning.
I år bliver der afviklet to store klassiske motorløb i Danmark, og begge med royal tilstedeværelse af HKH Prins Joachim. Det ene før sommerferien i Århus, det andet efter ferien i København.

Den danske "motorprins" har bekræftet overfor arrangørerne af Classic Race Aarhus i dagene den 26. - 27. juni, at han stiller til start i sin Ford Lotus Cortina. Det samme gør vennerne Martin Berner og Oscar Siesbye Davidsen, også i Lotus Cortina, mens Adam Siesbye stiller til start i en Austin Cooper S, alle biler fra 1965.

Teamet har vundet DM i 65-klassen i alt seks gange i løbet af de seneste otte år. HKH Prins Joachim i 2005, 2007 og 2009, og Martin Berner i 2003, 2004 og 2006.

Motorhistorie i Århus

Med løbene den 26.–27. juni skrives der jysk motorsportshistorie, og løbene afvikles omkring den smukke Mindeparken. Mange har allerede tilmeldt sig, også motorcykler fra perioden fra 1931-1968.

- Vi oplever en helt fantastisk opbakning af dette første historiske motorløb i Århus. Det gælder fra de klassiske biler til motorcykler, de lokale myndigheder, erhvervslivet og byens mange forretninger, udtaler Niels Brøchner, medlem af bestyrelsen i fonden, som er ansvarlig for arrangementet.

Arrangørerne forventer mellem 15.000 og 20.000 tilskuere. Der er oprettet et midlertidigt sekretariat på Godsbanen i Skovgaardsgade, som er åbent tirsdage, onsdage og fredage kl. 9.00-12.00 Billetter kan købes over Billetnet. Arrangementet kan følges på www.craa.dk

Stjerner til CHGP

Det andet store arrangement i år er Copenhagen Historic Grand Prix med HKH Prins Joachim som protektor, som afvikles i dagene 7.-8. august på den bane, man har benyttet de senere år omkring Fælledparken.

Flere udenlandske stjerner har meldt deres deltagelse. Det gælder Jan Lammers, Gijs van Lennep og Jackie Oliver, mens Tom Kristensen og Casper Elgaard også har lovet at komme.

Samtidig vil der komme et hav af spændende klenodier til start. Blandt højdepunktet i år er Alfa Romeo, der i år fylder 100 år. Den nye Alfa Romeo Giulietta vises for første gang i Danmark.

- Alfa Romeo er en af de levende legender i motorsportens historie, der har deltaget siden de første år med mærket. Vi håber at få en fabrikskører til start i en racertrimmet Alfa Giulietta som safety car under afviklingen, fortæller Jacob Vigelsø, der står i spidsen for CHGP 2010, hvor der også afvikles andre løbsserier. Blandt andet Royal ProAm og Ferrari Challenge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078