23948sdkhjf

Metal: Skrot regeringen

Bestyrelsen i Metal Hovedstaden Transportsekretariatet udtaler sig kritisk om ændringer af skadesreparationsreglerne.
- Vi ser igen stor politisk vilje til at ødelægge mangt og meget i autobranchen. Det er fortsat et mål regeringen forfølger over for hele branchen på mange måder, og det er vi meget kritiske overfor. Ændring af reglerne for reparation og genopbygning af færdselsskadede køretøjer/biler bliver nu forringet så meget, at der åbenlyst er tale om manglende evne til at tænke fra regeringens side. Der handles og lovgives i ren panik og uden tankevirksomhed, udtaler Jan Rasmussen, brancheformand for Metal Hovedstaden Transportsekretariatet.

Metal-bestyrelsen har derfor på sit bestyrelsesmøde den 2. december drøftet det lovforslag, der ligger fra regeringens side om forsikringsskader og genopbygning. Grænsen ændres nu på færdselsskadede biler fra 75 og ned til 65 procent, herved der med alt sandsynlighed fremadrettet vil komme en situation, hvor flere biler vil blive skrottet og hermed blive smidt væk i stedet for at blive repareret, lyder det fra Metal.

Regeringens håb er, at der vil blive købt flere nye biler, og man regner med, at det vil give en ekstra indtægt gennem registreringsafgift til den slunkne statskasse.

- Hvad regeringen ikke ser, er, at der nedlægges virksomheder og arbejdspladser i autobranchen både som mekanikere, men i særdeleshed mange pladesmede/karrosserismede vil blive ramt og komme med i den i forvejen alt for lange kø af arbejdsløse. Noget, som der politisk er meget fokus på, men som regeringen tilsyneladende heller ikke er opmærksom på, og som helt givet vil blive en følge af forslaget. Er en væsentlig nedgang af praktikpladser og hermed antallet af lærlinge, der får en uddannelse, vil blive meget reduceret. Her bider regeringen også sig selv i halen, da en del af regeringen eget mål omkring unge er, at alle skal have en uddannelse. Atter et tegn på, at regeringen er kørt meget træt, mener Jan Rasmussen.

- Der kunne trækkes flere negative følgevirkninger frem, men vi vil her kort meddele, at vi tager afstand fra forslaget, der så absolut ikke skulle have nogen gang på jorden, og atter her gentage, at regeringen er kørt meget træt. Måske stærke ord - men regeringen skulle skrottes, med eller uden præmie, tilføjer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094