23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

KUN DEN NYE Toyota Verso fik de maksimalt fem stjerner i den seneste EuroNCAP crashtest. Citroën Nemo fik kun trestjerner, Nissan Cube, Seat Exeo og Kia Venga fire stjerner. Under testen opdagede ingeniørerne, at der er problemer med sikkerhedsselerne i Kia Venga, som bilproducenten derfor omgående har kaldt tilbage.

NYBILSALGET STEG i Spanien i februar med 47 procent til godt 91.000 enheder. Salget faldt sidste år med 17,9 procent til 952.772 enheder.

RENAULT HAR FORDOBLET kapaciteten på fabrikken i Moskva til 160.000 biler årligt. Renault ejer 25 procent af AvtoVAZ ved Togliatti og planlægger yderligere kapacitetsforøgelse.

AUTOMOTIVE NEWS Europe arrangerer et seminar i spanske Bilbao den 22.-23. juni med en række kendte foredragsholdere om bilproducenternes udfordringer og samarbejdet med OEM-leverandører. Mere på www.autonews.com/anecongress.

FORD FIK EN gevaldig salgsfremgang i USA i februar på 43 procent til 142.000 enheder. GM gik frem med 12 procent til 141.535 enheder. Ford solgte således for første gang i flere år flere biler end GM.

GM TILBAGEKALDER 1,3 millioner biler i Nordamerika med styretøjsproblemer.

NISSAN TILBAGEKALDER 540.000 biler på grund af defekte bremser, hovedsaglig i Nordamerika, Asien og Mellemøsten.

KIA HAR INDVIET en ny 5,5 milliarders kroners fabrik i Georgia, USA. Der skal fremstilles 300.000 biler årligt til det globale marked, oplyser Kia.

VW CALIFORNIA ER blevet sikrere med et nyudviklet 4Motion firehjulstræk.

BILUDLEJNINGSSELSKABERNE Avis og Hertz har skrevet en langtidskontrakt med Renault-Nissan omkring elbiler. Hertz lancerer Nissans elbiler i både EU og USA straks fra 2011.

TOYOTA AURIS HYBRID loves op til 27 kilometer per liter med et CO2 udslip på kun 89 g/km.

VW FIK OVERSKUD sidste år på hvad der svarer til 14,2 milliarder kroner. En tilbagegang på 7,6 procent fra 2008. Efter skat blev overskuddet 6,8 milliarder kroner, et minus på 80,6 procent.

BF GOODRICHS NYE Mud Terrain dæk T/A er kåret til årets off road dæk af det største specialmagasin "Off Road".

ZF HAR GRUNDLAGT et nyt joint venture selskab i Indien med Hero Motors. Selskabet hedder ZF Hero Chassis Systems. ZF ejer halvdelen af firmaet.

GM OPRETTER SIN egen Cadillac importafdeling i Zürich, efter at den tidligere hollandske importør Kroymans gik konkurs sidste år.

VW HAR MEDDELT, at man næste år fremstiller 500 Golf E elbiler, fra 2012 Jetta E og fra 2013 Golf og Passat hybrid til USA. Samtidig sættes den lille Up i produktion i større volumen.

MERCEDES-BENZ VISTE en E300 Bluetec hybrid i Geneve med dieselmotor, men Peugeot bliver først med en dieselhybrid i serieproduktion fra næste år, når modellen 3008 hybrid er til salg.

SEAT VISTE EN ny Ibiza stationcar i Geneve. Den er vokset 18 centimeter til 4,23 meter i længde. Bagagerummet er på 430 liter. Modelbetegnelsen er Ibiza ST.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094