23948sdkhjf

Ny uddannelse for mellemledere i Nordvestjylland

Mange værkførere hos autovirksomheder er mekanikere eller smede, der aldrig har lært at tackle, når medarbejdere beder om en ekstra fridag. Eller hvis medarbejderne skal have en besked fra virksomhedens ejer eller direktør. Nu får disse mellemledere chancen for at bygge viden om ledelse oven på deres håndværksmæssige kunnen, idet Uddannelsescenter Holstebro om få dage starter et hold på en ny, etapedelt lederuddannelse.

Hidtil har ledere været tvunget til at tage et længere merkonomforløb eller en teoretisk HD i ledelse, og det matcher ikke denne gruppes behov. Mange ledere på virksomheder i Nordvestjylland er vokset op på deres arbejdsplads og kan deres fag, men ved ikke særlig meget om ledelse. De kan tage et langt teoretisk kursus, men de har heller ikke tid. Uddannelsescenter Holstebro tilbud til landsdelens mellemledere er et praktisk orienteret, trindelt kursus.

Virksomhedskonsulent Lasse Vester Schmidt fra Uddannelsescenter Holstebro siger, at de typiske nye ledere har godt kendskab til deres virksomhed, men efterlyser inspiration og praktisk forståelse af virksomhedens "mission". Den nye uddannelse "Værdibaseret ledelse i praksis" sætter fokus på virksomhedens værdier og evnen til at styre mellem ejer, direktør og ansatte.

- Den her gruppe ledere er guld værd for deres virksomhed. Flere har ofte års erfaring fra virksomheden, men måske kun et par år som ledere – eller skal til at starte på det. De kan i forvejen have gennemført en grunduddannelse i ledelse, men savner nu inspiration til at komme videre, forklarer Lasse Vester Schmidt.

Stor efterspørgsel

Den praktiske lederuddannelse kan tages af alle, men er primært rettet mod mellemledere. Uddannelseskonsulent Marianne Rasmussen hos organisationen Lederne ser frem til det nye tilbud:

- Der er stor efterspørgsel på lederuddannelser. Derfor er det meget positivt, at der kommer flere tilbud. De faglige elementer er meget aktuelle og relevante for mange ledere, siger Marianne Rasmussen.

Det næste kursus begynder 6. september på Uddannelsescenter Holstebro. Uddannelsen er blevet til i et samarbejde mellem Kursuscenter Vest, Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern, Business college Syd, Ålborg Handelsskole, Tradium Erhverv Randers og Uddannelsescenter Holstebro.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063