23948sdkhjf

Ingen unødig påvirkning af de ansatte

- Vi tager stilling ud fra forsigtighedsprincippet, når vi er på tilsyn på virksomheder, siger Carsten Bartholdy fra Arbejdstilsynet.
Carsten Bartholdy, der sidder på Kontor for videngrundlag hos Arbejdstilsynet, giver i det store og hele Allan Hansen, Ventherm, ret i hans udlægning af det brev, hans kunde har fået.

- Vores opfattelse er klar. Der må på et arbejdsanlæg ikke være nogen unødig og skadelig påvirkning af de ansatte, siger han.

En sprøjtekabine med direkte gasbrænder i ventilationssystemet er problematisk. Der udvikles CO2 og NOx!

Personen, der sprøjter, er iført beskyttelsesdragt og har åndedrætsværn, men det har ham, der hænger op, ikke, og det har de medarbejdere, som har opgaver i nærheden af kabinen, heller ikke, og de påvirkes, når døren går op mellem kabinen og resten af værkstedet.

- Vi forhåndsgodkender ikke anlæg, men vi svarer på forespørgsler, når vi får dem. Hvis vi finder anlæg, som ikke opfylder reglerne, kan vi kræve dem ændret, siger Carsten Bartholdy.

- Hvis branchen kan påvise, at CO2 og NOx holdes langt under grænseværdierne, kan vi eventuelt godkende et anlæg med direkte gasbrænder. Er værdierne eksempelvis under 10 procent af grænseværdierne kan det i nogle tilfælde være helt uproblematisk.

Carsten Bartholdy giver eksempler, hvor direkte gasbrænding er i orden. Eksempelvis i nybyggeri, hvor der er stort gennemtræk.

Med hensyn til eksplosionsfaren giver han også Allan Hansens udlægning karakteren "godkendt". Reglerne er meget skrappe, se det sidste afsnit i brevet fra Arbejdstilsynet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078