23948sdkhjf

Annonce-hus har oplevet vækst trods finanskrisen

Bilmarkedet ApS forventer, at leasingdelen på BilBasen Auktion vil blive øget betragteligt og tage markedsandele fra Autocom.
eBay-koncernens danske del, der blandt andet omfatter Bilbasen, Bilinfo, Bilmarkedet og Den Blå Avis med hver deres aktiviteter, oplevede vækst i 2009 trods finanskrisen. Og det selv om der var nedgang i annonce-mængden i de to første kvartaler, fordi især de store bilforhandlere – kunderne – havde problemer og reducerede lagrene.

Adm. direktør Kenneth Andersen kan ikke sætte tal på udviklingen, grundet stramme regler fra det amerikanske moderfirma.

- Især vores tiltag med bilauktioner er vokset meget og er efter tre år begyndt at få bid som en naturlig, organisk evolution. Det er fristende at sige, at årsagen er, at vi tilbyder et unikt godt produkt, siger Kenneth Andersen.

Til sammenligning har BilBasen Auktion og konkurrenten Autocom.dk i dag et omtrent lige stort antal privatbiler og forhandlerbiler til salg. Efter købet af Bilsalg.dk har Autocom dog stadig klart det største udbud af biler fra leasingselskaberne, men BilBasen Auktion forventer at tage yderligere markedsandele.

Leasing ændrer markedet

- Jeg vil tro, at vi allerede i 2011 vil opleve, at 30 procent af bilsalget herhjemme vil være leasingbiler, herunder 10 procent som brugtleasing. Alle taler leasing, og det fylder uforholdsmæssigt meget i forbrugernes bevisthed i forhold til de nuværende salgstal. Men bolden er spillet op, og det er en kæmpe forandring, som vi i branchen skal forholde os til, og hvor bilforhandlerne har meget at vinde og tabe.

- Vi tilpasser også vores produkter, så vi sammen med branchen kan omfavne denne nye mulighed. Et eksempel er Flådevurdering i Bilinfo, hvor vi, på baggrund af vores brugtbilvurdering og indrapporterede salgspriser, kan tilbyde en meget præcis fremtidsvurdering af leasingbiler, siger Kenneth Andersen.

Både han selv og flere andre medarbejdere i huset, som han betegner "bilnørder", har nu privatleasede biler, hvilket er et tydeligt tegn på, at branchen ændrer sig.

Job- og nyhedssite

Blandt husets andre aktiviteter og tilbud er bilforhandlernes mulighed for at sælge biler en gros via Engrosfax, der blev født tilbage i 1991.

- Halvdelen af kunderne får stadig data som papir-fax, for det er en fasttømret morgenrutine mange steder lige at rive sedlen af, når man møder på arbejde. Men online-delen stiger måned for måned, fortæller Kenneth Andersen.

Sitet Autoupdate.dk med branchenyheder blev startet i 2008 som et B2B-tilbud, der skal skabe tættere relation til bilforhandler-kunderne.

- Vi udkommer også som en 12-siders pamflet. Det er ikke tænkt som en forretning, men tjener et højere formål, nemlig tæt dialog med vores kunder. Det er ikke en konkurrent til for eksempel institutionen Motor-magasinet, som vi i øvrigt sørger for, at alle vores ledende medarbejdere sluger for at være up to date med nyheder og tendenser i branchen.

- Også vores jobportal fra 2009 skal forbedre vores kunders forretning. Vi har netværket og hører nu, at bilforhandlerne får kvalificerede ansøgere via os på et marked, hvor det er blevet nemmere at få ansatte end for blot et par år siden, siger Kenneth Andersen.

Sitet Mascus.dk, i samarbejde med finske Alma Media, er for tungt materiel såsom gaffeltrucks og landbrugsmaskiner, der i højere grad end biler handles over grænserne i Europa og derfor har kontor i 29 lande.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081