23948sdkhjf

Vejret den ukendte faktor i Monte-Carlo

To rallyhold fra Scuderia Italia vil til tops i historisk Monte-Carlo løb.
Når Hans Kongelige Højhed Prins Joachim torsdag den 28. januar flager syv danske rallyhold af sted fra Tivolis hovedindgang i København for, at de i konkurrence med 334 andre rallymandskaber kan tage fat på det 3000 km lange Rallye Monte-Carlo Historique, er der særlig to danske hold, der vil blive lagt mærke til.

Det er de to Scuderia Italia-mandskaber, Lars Bækkelund og Arne Pagh i Fiat 128 Coupé og Bent Mikkelsen og Jens Gandrup i Alfa Romeo 1750 GTV. De drager af sted mod Alperne med de tungeste danske forventninger på deres skuldre efter, at de blev de to bedst placerede danske mandskaber i løbet sidste år.

Alle Scuderia Italias fire medlemmer er tidligere danmarks- eller nordiske mestre i moderne rally. Nu satser de på et godt resultat i verdens største rally for klassiske biler.

- Mit mål er helt sikkert at gøre det bedre end vores 10. plads sidste år, siger den yderst erfarne rallykører Lars Bækkelund fra Horsens.

- Det er så lidt, der skiller nr. 1 og 10, så det kan vi godt, men omvendt skal man blot have et lille uheld, så er man nr. 200. Der må ikke ske en eneste fejl, mener Lars Bækkelund.

Hans codriver Arne Pagh fra Middelfart supplerer:

- Vi er forberedt til tænderne. Det bliver svært at gøre det bedre end sidst, men jeg tror, vi kan. Vi har forberedt os intensivt på bjergetaperne.

De to ønsker sig vanskelige betingelser med masser af sne. Det vil give deres lille Fiat lettere spil mod de mange hurtige Porscher i løbet. Men deres teamkammerater kan godt bruge lidt tør asfalt i bjergene.

- Det er tredje gang, vi stiller op i dette fantastiske rally for klassiske biler, og vi håber at udmønte vore erfaringer i en endnu bedre placering end nr. 55, som blev resultatet sidste år, siger Bent Mikkelsen fra Vejle.

- Undgår vi uheld er det realistisk, mener han. Udover at være passioneret rallykører er Bent Mikkelsen også formand for Dansk Automobil Sports Union.

Codriver Jens Gandrup fra Odense tror på et godt resultat:

- Hvis alt går vel, så burde vi have potentiale til at komme blandt de 25 bedste. Vi har gennemtestet hele ruten og været oppe over alle bjergpas undtagen to, der var lukkede på grund af sne. Så nu håber vi, de er ryddet, til løbet starter, siger han.

24 rallyhold fra Danmark, Norge, Frankrig, Letland og Finland har valgt at starte løbet fra København, som er en af de fem startbyer. Og det er præcis kl. 14.43, at Hans Kongelige Højhed Prins Joachim flager første deltager af sted fra Tivolis hovedindgang. Målet nås i Monaco seks dage senere efter 3000 kilometers kørsel med 14 specialetaper over snedækkede bjergveje i op til over 1600 meters højde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125