23948sdkhjf

Snevinter gav flere ødelagte biler

Det kolde vintervejr i årets to første måneder har givet ti procent flere trafikuheld end sidste år, viser nye tal fra Forsikring & Pension.
Den værste vinter siden 1996. Nu kommer status på, hvordan trafikanterne klarede sig gennem den kolde og sneglatte vinter: Januar og februar bød på 76.514 biler, der kørte galt i vintervejret. Det er en stigning på ti procent i forhold til januar og februar 2009, viser nye tal fra Forsikring & Pension.

- Det slår aldrig fejl. Når sneen og frosten kommer, er der flere, der kører galt. Vinteren har været voldsom i år med meget sne og is på vejene, og det har helt som forventet skabt stor travlhed på autoværkstederne, siger chefkonsulent Christian Skødt, Forsikringsoplysningen.

Antallet af buleskader er det højeste siden 2004, hvor Forsikring & Pension for første gang begyndte at registrere antallet af buleskader hver måned.

Færre alvorlige trafikuheld

De fleste trafikuheld i vintermånederne har været mindre trafikuheld. Når der er sne på vejene, er der typisk langt færre uheld med alvorlige personskader.

- Når sneen falder, og vejene bliver glatte, sætter vi automatisk farten ned. Vi ryger måske oftere en tur i grøften. Men alt i alt betyder sne på vejene, at vi undgår mange af de meget alvorlige trafikuheld, siger Christian Skødt.

Antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne var i januar 2010 263 mod 412 i januar sidste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063