23948sdkhjf

Automatisk snekædesystem

Snekæder, der aktiveres under kørslen ved tryk på en knap, kan både forebygge ulykker og spare brugerne for tid, penge og bekymringer. Det er relevant for mange, nu hvor vi oplever den anden snefyldte vinter i træk, mener VBG.
Det er på ny blevet aktuelt at forebygge ulykker ved kørsel på glatte og snedækkede veje herhjemme, ligesom det er store dele af året i vore koldere nabolande. Med Onspots automatiske snekædesystemer, der aktiveres under kørslen ved et tastetryk, er man altid beredt på sne- og isdækkede veje – hvilket kan være livsvigtigt i denne tid.

Udviklingen af Onspot-kæderne har haft respekt for tid som omdrejningspunkt – ud fra en idé om, at tidsbesparelser redder menneskeliv, skaber leveringssikkerhed og bidrager positivt til kundernes omdømme. Hos VBG i Ejby, der gennem sine forhandlere afsætter Onspots produkter i Danmark, forklarer direktør Per Mikkelsen filosofien på denne måde:

– Den indledningsvise montering tager kort tid, tilkoblingen tager ingen tid, og kunden sparer transporttid. Det er egenskaber, som redder meget – først og fremmest menneskeliv.

Systemerne kan til- og frakobles ved hastigheder på op til 50 km/t. Ved aktivering svinger Onspots arme ud, og kæderne slynges ind under de trækkende hjul. Derved opnås øjeblikkeligt vejgreb, der reducerer risikoen for glatføreulykker samt sikrer øget bremseevne og fremkommelighed, også når man accelererer eller bakker.

Nem montering på de fleste køretøjer

Onspot kan benyttes med de fleste gængse lastbiler, busser og varevogne, hvor det monteres med forbindelse til drivakslen i hver af køretøjets sider. Systemet leveres med beslag, som er tilpasset det enkelte køretøj og dermed sikrer stabil fastspænding. Det indkapslede ventilhus og de selvjusterende arme mere end halverer monteringstiden, og efter installation kræves hverken service eller justering. Der fås også en udgave, som er tilpasset luftaffjedrede køretøjer med lav dækprofil.

Per Mikkelsen fremhæver, at selv om systemets vigtigste opgave er at redde menneskeliv, giver det også kontante fordele.

- Produktet skal først og fremmest ses som en forsikring, der forebygger ulykker og sparer chauffører og vognmænd for bekymringer; men det giver også økonomiske fordele. Når man undgår stilstand på grund af dårlige vejforhold eller snekædemontering, sparer man tid og penge – og så reducerer Onspot slitagen på køretøjets dæk, siger han.

Ideen bag Onspot er altså, at systemet – ud over at give øget tryghed og sikkerhed i risikabelt føre – skal understøtte brugernes effektivitet og totaløkonomi.

Mere på www.onspot.eu
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078