23948sdkhjf

Antallet af importerede brugte biler eksploderet

Bilbasen forventer en fordobling i år, hvis udviklingen fortsætter med høje danske og lave tyske brugtbilpriser.
Importen af brugte biler er voldsomt stigende. Det viser en opgørelse, som SKAT har lavet for BilBasen. I årets første kvartal blev der importeret 21.886 brugte biler til Danmark. Det er 14.469 mere end samme periode sidste år, hvor der blev importeret 7417 brugte biler.

- Forhandlerne mangler for alvor brugte biler. Vi har registeret et meget højt antal handler på brugtbilmarkedet i de første måneder af 2010. Det har fået dem til at se udenfor landets grænser, og nu henter de i stor udstrækning udenlandske brugtbiler hjem til kunderne, siger Kenneth Andersen, administrerende direktør for BilBasen.

Han forventer, at det samlede antal brugtbilhandler i 2010 vil være godt 480.000 eller 40.000 flere end sidste år.

Sidste år blev der importeret godt 45.000 brugte biler til landet, men fortsætter udviklingen, som den er startet i første kvartal, så kan det antal blive fordoblet for hele 2010.

- Jeg forventer ikke nogen afmatning på brugtbilmarkedet, og selv om det høje nybilsalg automatisk sender en stor mængde byttebiler ud på markedet, så vil forhandlerne stadig mangle brugtbiler, og derfor vil importen fortsat være høj, forklarer Kenneth Andersen.

Lave tyske priser

Mens priserne på brugtbiler i de sidste to måneder har været stærkt stigende i Danmark, så er situationen en anden i Tyskland. Her er priserne på nyere brugte biler de laveste i flere år, og derfor får forhandlerne meget bil for få Euro.

Ifølge BilBasens oplysninger er det især de populære mellemklassebiler såsom VW Golf og firmabiler som VW Passat samt MPV-modellerne som Opel Zafira, der er populære at hente hjem til brugtmarkedet, men dyrere modeller som Audi A6 og BMW 5-serie bliver også i stigende grad importeret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093