23948sdkhjf

Ny direktør for Hella

Henrik Jensen fra Philips afløser fra nytår Torben Petersen, der drager til Mellemøsten for Hella.
55-årige Torben Petersen stopper ved udgangen af året som adm. direktør for Hella A/S. Han har sagt ja til et job som direktør for Hella i Mellemøsten og flytter først i januar fra Åbenrå til Dubai sammen med sin kone, der har fået to års orlov i Sydbank, og sin hund.

- Det er da vemodigt at sige farvel til kolleger og den branche, jeg har været en del af siden 1992. Men denne udfordring får jeg kun én gang, siger Torben Petersen, der kom til Falkenberg i 1992 som marketingchef, og efter en afstikker hos Carlsberg i Vietnam i 1994-98, vendte han i 1999 tilbage som salgs- og marketingdirektør. I 2001 blev han adm. direktør.

- Jeg har nu været i Kruså/Åbenrå i godt ti år, og det har da også været en hård tid på grund af krisen og transformationen af det danske selskab. Men det er endt lykkeligt: Vores omsætning og indtjening ligger nu over budget, vi har stadigvæk en stabil kundekreds, og jeg kan sagtens se vores forretning udvikle sig, siger Torben Petersen, der i Dubai starter fra grunden af.

Hella har her benyttet sig af en agent siden 1978, men har opsagt den pågældende fra årets udgang.

Torben Petersen skal således ud og finde folk og lokaler og regner med at være operationel fra 1. marts. Kontoret i Dubai skal i Dubai startes op med 6-7 medarbejdere og ligesom i Danmark kun stå for salg og marketing – i hele Mellemøsten. Logistik samt økonomi er outsourcet. Målet er at fordoble det nuværende salg på 7-8 millioner euro i løbet af fem år.

Krisen er slut

I Danmark udskilte Hella A/S i foråret sit store lager i Kruså og flyttede til Lundsbjerg Industrivej i Åbenrå. Logistik, IT og økonomi blev outsourcet til søsterselskabet FTZ i Odense. Det kostede 45 ud af 57 medarbejdere jobbet, således at Hella-staben i Åbenrå i dag tæller 12 mand.

- Heldigvis er det i dag under ti af de 45, som ikke har fået nyt job, konstaterer Torben Petersen og tilføjer:

- Vores nye set-up fungerer godt, ligesom der igen er kommet gang i industrien. Vi har mange gode muligheder – der er ikke grund til at snakke om krise længere.

Erfaren Hella-mand

Hans afløser på posten i Danmark bliver en erfaren Hella-mand, nemlig 50-årige Henrik Jensen, som de sidste syv år har været salgschef for Philips autolamper i Danmark.

Før da var Henrik Jensen hele 23 år hos Falkenberg/Hella – fra 1980 til 2003 – i en række forskellige stillinger: Han startede som ferieafløser på lageret og sluttede af som produktchef for Hella og andre elektriske produkter de sidste 13 år.

- Jeg kender organisationen og produkterne ret godt, og af de 11 nye kolleger har jeg tidligere arbejdet med de ti. Jeg forlader ikke Philips, fordi jeg er utilfreds, tværtimod står Philips for nogle unikke produkter, ligesom medarbejderne betragtes som den største ressource. Men dette tilbud er også "once in a lifetime" – og det kunne jeg ikke stå for, siger Henrik Jensen, som privat bor i Roskilde, men regner med at flytte tættere på Åbenrå i det nye år.

Han har sagt sin stilling op hos Philips per 1. december, hvorpå han tiltræder hos Hella, og 1. januar overtager direktørposten.

Torben Pedersen har i øvrigt siddet med i Autigs bestyrelse de sidste ti år – her afløses han nu af Keld Andersen, Eberspächer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094