23948sdkhjf

Luksus i lange baner

Kineserne vil have lækre og gerne ekstra lange biler. Verdens største bilmarked afholder bilshow i Beijing, hvor 1300 nye biler kommer på gaden dagligt.
Kina er ikke bare verdens største land. Det er samtidig det største marked for nye biler på kloden. Så det er helt naturligt, at de europæiske mærker sætter alle sejl til på Auto China 2010 i Beijing, hvor det primært erluksusbiler i den store skala, europæerne viser frem til den 2. maj med forlængede versioner, som kun skal sælges i Kina - foreløbig.

Der er samtidig en del premierer på udstillingen, og salgsbudgetterne er nærmest enorme for flere af europæerne. VW er gået frem med 37 procent siden 2008 til 1,4 millioner enheder med Skoda som den største sællert med et plus på 106 procent. VW er markedsleder, og forventer yderligere en fordobling med salget og en fordobling af forhandlernettet frem til 2018, ifølge den ny strategi, som VW-ledelsen fremlagte forleden.

Blandt de europæiske luksusmærker er Audi førende, men det agter blandt andet Mercedes at angribe med en del nyheder i det segment, som vokser mest for tiden i det enorme land. Mercedes er gået 112 procent frem i årets første kvartal, og Kina er det største marked for den nye store Mercedes R.

Alle de lange versioner

Bentley viser en ny Continental Flying Spur Speed China i to verdener med 6.0 liters W12 motor, der lover en topfart på 322 kilometer i timen og 0-100 på kun 4,5 sekunder i to versioner. Bentley kom til Kina i 2002, hvor salget startede langsomt, men sidste år nåede man et salg på 421 enheder, som Bentley er meget tilfreds med, og interessen er stigende, oplyser Bentley, der som bekendt styres af VW-koncernen.

Også General Motors har store planer med et forventet salg på to millioner biler allerede i år og tre millioner i 2015. Af de mange forlængede versioner skal nævnes Audi A6 L med længere akselafstand, VW Tiguan L, Mercedes E 260 L og E300 L, der er blevet mere end fem meter lang, med 14 centimeter bedre benplads på bagsædet, samt hele BMW’s 5-serie.

4. største for BMW

Kina er blevet BMW’s fjerde største marked med et salg i 2009 på 90.000 enheder. I år forventes et salg på 120.000 enheder. I årets første kvartal er salget steget med 106 procent, og fra 2013 er BMW klar med versioner, som kører på batterier med elmotor. Det oplyste koncernchef Norbert Reithofer i Beijing.

BMW har siden 2009 testet den lille smarte Mini med batterier, og fra næste år kommer enkelte modeller BMW med i testprogrammet.

Beijing har 4,3 millioner biler kørende, og dagligt kommer mellem 1300 og 1400 flere til.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079