23948sdkhjf

Dækforhandlere har udsolgt af vinterdæk

Frysende temperaturer og store snemængder får danskerne til at købe vinterdæk. Salget hos Continental Dæk Danmark A/S er steget med 20 procent. Flere forhandlere er tæt på at have udsolgt.
Vinterdæk går i øjeblikket som varmt brød hos de danske dækforhandlere. De vedvarende kolde temperaturer i december og til januar og de store snemængder har fået danskerne til at lægge sommerdækkene på hylden og sætte vinterdæk på bilen.

Det viser en rundringning til Continental Dæk Danmark A/S' forhandlere rundt om i Danmark. Sammenlignet med 2008 er det samlede vinterdæksalg i år vokset med 20 procent.

- Sommerdæk er slet ikke i stand til at bremse eller få ordentligt fat i vejen i et vintervejr, som det vi oplever for tiden. Rigtig mange danskere har tilsyneladende frygtet ikke at kunne køre sikkert i de seneste uger, og derfor køber flere vinterdæk end året før. Sammenlignet med 2008 har vi i 2009 solgt betydeligt flere vinterdæk, siger adm. direktør hos Continental Dæk Danmark A/S, Georg Nielsen.

Meldingerne er de samme over hele landet. I Nord- og Midtjylland, hvor der de seneste dage er faldet over 50 cm sne i enkelte områder, har Continental hos enkelte forhandlere solgt helt op til 90 procent flere vinterdæk. I øjeblikket er lagrene af vinterdæk "små". Forhandlerne på Sjælland, Fyn og i Storkøbenhavn melder også om ekstra købelyst på vinterdækfronten.

- Forhandlerne oplevede meget stor travlhed i ugerne op til jul i forbindelse med, at mange skulle på juleferie, og fordi det allerede havde sneet en del. Desuden varslede DMI snefald og frost, og det har sikkert også påvirket salget. Dog er den store efterspørgsel kommet noget bag på os. Mange af vores forhandlere havde bestilt flere vinterdæk hjem, før sneen for alvor faldt. Alligevel er disse lagre også ved at være tomme, fortæller Georg Nielsen.

Cirka 40 procent af bilejerne herhjemme kører uden vinterdæk. Især bilejere, som kører med lavprofil-sommerdæk, har været de første til at sætte vinterdæk på bilen.

- Blandt bilister med lavprofildæk er salget af vinterdæk fordoblet. Det tyder på, at denne gruppe er blevet klar over, at vinterdæk i særdeleshed er påkrævet, når vi har masser af sne og is på vejene, siger Georg Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109