23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

GENERAL MOTORS HAR indviet sin første fabrik til produktion af lithium-ion batterier i Michigan.

FAURECIA I FRANKRIG har overtaget det amerikanske selskab Emcon Tech, der fremstiller kontrolinstrumenter til udstødning.

GM MÅ TILBAGEKALDE Chevrolet Corvette i årgang 2005-07. Der er risiko for, at taget kan falde af. Det drejer sig om 22.000 biler, oplyses det i USA.

WEBASTO HAR OVERTAGET firmaet Edscha, der fremstiller cabriolet-tagsystemer. Firmaet havde en omsætning i 2009 på hvad der svarer til 2,4 milliarder kroner og beskæftiger 1350 medarbejdere.

DEN LILLE NYE Chevrolet Spark kommer til Danmark til marts fra godt 100.000 kroner men uden ESC antiskrid, der først kommer på modellerne fra april. Det undrer motorpressen, idet Chevrolet-importøren vil løfte mærket væk fra discount-imaget. ESC bliver snart standard i EU.

FIAT TILBYDER 27.000 kroner i rabat, hvis man køber en ny økonomisk Fiat-model i Tyskland, som Fiats egen fortsættelse af skrotpræmien.

I SLUTNINGEN AF 2011 begynder Fiat og Chrysler produktionen af Fiat 500 i Mexico. Den årlige kapacitet bliver 100.000 biler. Halvdelen skal sælges i Nordamerika og resten i Mexico og Brasilien.

CANADA HAR KØBT aktier i General Motors for at redde den canadiske produktion af GM’s nordamerikanske produktion, som er 16 procent af GM-programmet.

VW ER KÅRET som årets bilproducent på udstillingen i New Delhi. VW, Audi og Skoda tilbyder 16 forskellige modeller i Indien.

HYUNDAI PRÆSENTEREDE EN el-version af den lille i10-model på udstillingen i New Delhi.

TOYOTA VIL ØGE produktionen i år med 17 procent. Det gælder ikke Daihatsu og Hino.

HYUNDAI HAR FORLÆNGET serviceintervallet af dieseludgaverne i30 og Santa Fe til 30.000 kilometrer eller én gang årligt, og i30 med 1.4/1.6 liters motorer til 20.000 kilometer.

MAZDA HAR ØGET salget i 2009 med 21 procent i Vesteuropa.

SALGET AF NYE biler går så stærkt i Kina, at en GM-forhandler i Chengdu mangler biler.

AUDI INVESTERER I de kommende tre år omkring 54 milliarder kroner i nye produkter og optimering af fabrikkerne.

EN GRUPPE KVINDELIGE motorjournalister har for første gang kåret den bil, som de mener er "Årets familiebil". Det blev Volvo XC60. Der blev kåret vindere i fire kategorier. Den samlede vinder blev Jaguar XF. Juryen bestod af kvindelige journalister fra Storbritannien, USA, Canada, Sydafrika, Indien, Australien og New Zealand, der havde udvalgt 21 kandidater til bedømmelse.

CITROËN OG PEUGEOT har fået nye chefdesignere; Thierry Metroz hos Citroën og Gilles Vidal hos Peugeot. De refererer begge til PSA chefdesigner Jean-Pierre Ploué.

FORD OG MAZDA fortsætter samarbejdet, selv om Ford solgte ud af sine aktier i 2008 til godt 11 procent og derfor ikke længere sidder på aktiemajoriteten. Det oplyste Mazda-topchef Yamanouchi forleden i Hiroshima.

MCLAREN ER BLEVET medlem af The Association of International Automobile Manufacturers, AIAM. McLaren har hovedadresse i Woking, England, og har i mere end 20 år fremstillet spændende sportsvogne som F1 og Mercedes-Benz SLR McLaren, samt stor succes i racing.

RENAULT SPORT HAR fået magasinet TopGears Award som Årets Bilproducent, idet TopGear fremhæver, at 2009 var året, hvor det hele gik op i en højere enhed, og at Twingo, Clio og Mégane er de bedste versioner nogensinde fra Renault.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093