23948sdkhjf

Otte Toyotamodeller tilbagekaldes i Europa

Det ser ud som om, at uheldene for verdens største bilproducent Toyota ingen ende vil tage. Tilbagekaldelserne fortsætter i én lang strøm. Senest skal otte modeller tilbagekaldes på grund af problemer med speederen her i Europa, i alt 1,8 millioner biler.

Det drejer sig om modellerne Auris, Aygo, Avensis, Corolla, iQ, RAV4, Verso og Yaris. Den lille Yaris blev den mest solgte Toyota model i Europa sidste år.

For et par uger siden måtte Toyota tilbagekalde 2,3 millioner biler i Nordamerika med samme problem. I sidste uge gjaldt tilbagekaldelsen i Nordamerika 1,1 millioner biler, hvor gulvmåtterne kunne skabe unødig acceleration.

Den relativt nye chef hos Toyota, Akio Toyoda, der er barnebarn af grundlæggeren, har været ude med undskyldninger flere gange. Senest overfor de mange europæiske kunder.

I USA er flere af Toyota fabrikkerne stoppet indtil videre, eller kører videre på et meget lavt blus for at få rettet problemet.

Ifølge analysebureauer i Japan og USA har kursen på Toyota aktier mistet lidt af pusten med et minus på 2,0 procent til omkring 38,66 dollars per aktie, ifølge Tokai Tokyo Securities. Salget er de seneste par uger faldet med 16-17 procent.

Hjemkaldelsen koster Toyota flere hundrede millioner dollars hver måned, til problemet er løst, for ikke at tale om det kvalitets-knæk, som koncernens produkter lider.

Lexus er ikke ramt af de mange tilbagekaldelser. Toyota Danmark havde i skrivende stund intet oplyst omkring problemerne.

Et par dage efter denne tilbagekaldelse kom PSA, Citroën og Peugeot, også med en tilbagekaldelse, nemlig søstermodellerne til Toyota Aygo, Citroën C1 og Peugeot 107. Alle tre biler fremstilles i Tjekkiet. Det er samme gaspedalproblem på de to franske modeller. Det drejer sig om cirka 100.000 biler, ifølge en talsmand fra PSA i Paris.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079