23948sdkhjf

Tesla vil oprette afdeling i København

Amerikanske Tesla, der fremstiller den super hurtige sportsvogn, som kører på batterier, har store europæiske planer. De ønsker at oprette afdelinger i flere store byer allerede i år. Det gælder København, Milano, Paris og Zürich. Dernæst kommer afdelinger i Hamburg, Frankfurt, London, München og Monaco. Det oplyser den nye Europa chef Cristiano Carlutti.

Tesla har netop solgt vogn nummer 1000, som ikke lyder af meget, men der udvides konstant, og forleden fik firmaet et større lån på 465 millioner dollars af regeringen i Washington DC til at sikre firmaet konstant vækst og en ny fabrik i Palo Alto, Californien.

Samtidig har man i USA præsenteret prototypen til en ny familieudgave, model S, med plads til fire eller flere, med et gedigent bagagerum og plug-in. Den skal først testes i hjemstaten Californien fra 2012, og kommer senere til Europa.

Men Teslas elbiler er ikke for hvermand. Den første Tesla Roadster med plads til to koster i nærheden af 850.000 kroner, men så er topfarten også over 200 kilometer i timen med 0-100 på bare 4,0 sekunder. Den er udstyret med hele sikkerhedspakken, og selvom den er opbygget i kulfiber, vejer den alligevel mere end 1235 kilogram.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093