23948sdkhjf

Importen af brugte biler eksploderet

En ny opgørelse fra Skatteministeriet viser, at antallet af importerede brugte biler siden 2002 er steget fra 13.000 til 45.000 biler i 2009. Dette er med til at understrege nødvendigheden af at få omlagt de danske bilafgifter i en fart, inden Danmark drukner i gamle, forurenende biler, mener Bilbranchen.

I Tyskland straffes ældre forurenende biler med højere afgifter. De er derfor faldet meget i værdi. Det gør det attraktivt for danskerne at købe disse brugte biler.

En undersøgelse fra Applus Bilsyn viser, at Danmarks bestand af 300.000 gamle biler fra før 1991 forurener ligeså meget som fire millioner nye biler. Det svarer til, at de gamle forurener 15 gange mere end de nye.

Der er derfor et presserende behov for at få omlagt de danske bilafgifter, så de i højere grad tilgodeser miljøvenlige biler. Ellers vil Danmark fortsat være endestation for tusindvis af forurenende brugte biler fra andre EU-lande. Bilbranchen foreslår en total afskaffelse af den værdibaserede registreringsafgift og indførsel af en årlig CO2-baseret afgift.

- Opgørelsen fra Skatteministeriet bekræfter kun endnu en gang de mange negative følgevirkninger, der er ved det nuværende afgiftssystem. Og det bekræfter derfor også endnu en gang nødvendigheden af én gang for alle at få gjort op med det nuværende afgiftssystem. Så længe vi opretholder en registreringsafgift, der helt eller delvist er baseret på bilens værdi, vil problemerne nemlig ikke forsvinde – heller ikke importen af gamle brugte biler, siger branchedirektør Jesper Juul-Jensen, Bilbranchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203