23948sdkhjf

60 år - og hvilken succes for VW Transporter

Den 8. marts 1950 kørte de første VW Transportere af samlebåndet i Wolfsburg. Efter seks år var der fremstillet 160.000 enheder, og den nye fabrik i Hannover overtog produktionen af modellen T1.

I 1967 var der fremstillet 1,83 millioner enheder og mere end en millioner i Brasilien, hvor man fortsat elsker den gamle baghjulstrukne Transporter på de dårlige veje, som det er tilfældet i Afrika.

De første otte enheder var alle fremstillet i hånden, og baseret på den enorme succes VW Type 1 havde ude i verden. Mange af første generation kører fortsat, som vi har oplevet det i Brasilien, Japan og ikke mindst i USA, hvor det er en kultbil.

Den første model havde kun 25 hk at gøre godt med, men den kom frem overalt. Næste generation fik 34 hk, og eksporten startede til blandt andet USA, hvor den nu havde 42 hk med 1.5 liter motor.

I 1967 var det slut med første generation med undtagelse af i Brasilien. Den er kommet i forskellige versioner fra åbent lad til kassevogn og turistbus. For et par år siden mødte vi et ægtepar i Tokyo, der solgte håndarbejde fra en VW Transporter fra den tidlige tid. Kvinden, som talte udmærket engelsk, fortalte os, at hendes mand aldrig i livet kunne drømme om at sælge bilen.

- Den er jo nem at reparere for ham, hvis der er noget galt, var hendes kommentar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078