23948sdkhjf

4 x topkarakterer i crashtest

Fire nye biler har været til eksamen i crashtest, der alle klarede frontalkollisionen flot. Men der er plads til forbedringer i nogle af bilerne, når det gælder beskyttelse ved sidekollision og af fodgængere.

De fire biler er Citroën C4, der kommer til Danmark straks i det nye år i nyeste generation, Hyundai ix35, Suzuki Swift, og hybridbilen Honda CR-Z.

For Suziki og Hyundai er det en fremgang fra fire stjerner i den foregående test efter lidt andre regler. EuroNCAP konstaterer en glædelig udvikling, hvor stadig flere biler får topkarakteren fem stjerner.

EuroNCAP oplyser videre, at man skal se resultatet som et udtryk for, at kravene til nye biler ikke er sejlet agterud, men snarere at bilproducenterne nu har rettet ind efter de skrappere krav, udtaler Søren W. Rasmussen, FDM, som er dansk repræsentant i EuroNCAP.

Alle fire biler udløser det særlige fradrag i registreringsafgift på mellem 2100 og 3600 kroner afhængig af bilens pris. Børnesikkerheden er høj i alle fire biler, men når det gælder venlighed overfor fodgængere er Citroën C4 dårlig med under halvdelen af de mulige point - dårligere end Hyundai ix35, der til gengæld er ene om at have fejl i sikkerhedsudstyret. I pæletesten foldede gardinairbaggen sig ikke ordentligt ud. Den blev fanget i beklædningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095