23948sdkhjf

Auto & Miljø konkurs

Det tidligere Autobranchens BST har stoppet sine aktiviteter. ABAS tager over.
- Det er med stor beklagelse, at vi må meddele, at Autobranchens konsulentvirksomhed Auto & Miljø, Erhvervsdrivende Fond, (tidligere Autobranchens BST) har indgivet egen, frivillig konkursbegæring til skifteretten i Kolding og er på denne baggrund erklæret konkurs per 3. november. Fonden er stort set solvent på nuværende tidspunkt, men der er ikke dækning for fremtidige udgifter og lønomkostninger til personalet, oplyser CAD-direktør Erik S. Rasmussen, som sammen med blandt andre D.A.F.’s direktør og FAI’s formand har siddet med i bestyrelsen for Auto & Miljø.

Til Motor-magasinet oplyser han, at aktiviteterne er stoppet, og de fire medarbejdere – to i Taastrup, en i Århus og en i Aalborg – er sendt hjem. De skal nu dækkes ind af Lønmodtagernes Garantifond.

- Tiden efter afviklingen af Autobranchens BST har været særdeles turbulent, men der er blevet løst mange opgaver og udviklet mange gode koncepter (blandt andet e-miljø og Grønt Værksted) til glæde og gavn for autobranchen. Det har dog samtidig været en tid præget af finanskrise, og sammenholdt med, at en stor andel af afgivne påbud fra Arbejdstilsynet er blevet anket, har der ikke været basis for en forretningsmæssig fornuftig drift af den fortsættende konsulentvirksomhed, tilføjer han.

Bestyrelsen for Auto & Miljø beklager meget de ulemper, konkursen kan medføre for kunderne, og forventer, at der kommer en afklaring på blandt andet e-miljø, der dog indtil videre fortsætter uændret, da dette koncept er hostet hos Auto-IT.

- I CAD er vi bevidste om, at der også i fremtiden er et vist behov for at kunne rådgive vore medlemmer vedrørende arbejdsmiljø, og der arbejdes nu på en løsning således, at et sådant behov kan efterkommes i fremtiden. Vi bakker op om, at en autospecifik løsning holdes inden for branchen, siger Erik S. Rasmussen.

ABAS tager bolden op

- Efter at Auto & Miljø nu har standset sine aktiviteter står autobranchen uden en rådgiver med indsigt i branchens vilkår og opgaver. ABAS Miljøservice i Herning (Auto Branchens Affalds Service) og konsulentfirmaet MANconsult Danmark A/S som underleverandør har derfor indgået et partnerskab, som sikrer, at autobranchen fortsat har adgang til det opdaterede arbejdsmiljøområde, oplyser Steen Pedersen, ABAS Miljøservice i Herning, som er en medlemsejet forening, der i 20 år har arbejdet med affaldshåndtering i autobranchen og i dag har 1500 medlemmer.

- Ideen er skabt i samarbejde med brancheforeningen CAD og D.A.F., som bakker op om partnerskabet og anbefaler medlemmerne at benytte det nye hold, men også FAI arbejder på at udsende et fælles brev, tilføjer han.

Værksteder kan tegne et års abonnement, som sikrer direkte adgang til opdateret viden inden for miljø, gratis telefonrådgivning om miljø, gratis rådgivning om affaldshåndtering samt fordelagtige timepriser på opgaveløsning, oplyses det.

- Ideen er, at autobranchen har ét telefonnummer til miljørådgivning. Vi har taget bolden fra Auto & Miljø – det var et godt koncept med abonnement, og vi har allerede fået de første opgaver, siger Steen Pedersen til Motor-magasinet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079