23948sdkhjf

Taxa-vognmænd taber penge på prisdump

Mange bilkøbere vil vælge en spritny Mercedes-Benz med garanti og måske lidt mindre udstyr frem for en brugt, frikørt taxa med 250.000 kilometer på speedometeret. Det bliver konsekvensen for en lang række taxavognmænd rundt i landet i kølvandet på prisnedsættelsen på nye Mercedes-Benz biler.

Formand for Dansk Taxi Råd, der repræsenterer mere end 4000 taxier og 95 procent af landets taxiselskaber, John Lindbom, mener således, at prisnedsættelsen klart vil smitte af på taxi-branchen.

- Vi var i Dansk Taxi Råd ikke klar over, at denne prisnedsættelse ville komme. Det vil ganske givet blive enormt svært for især mindre vognmænd at klare tab på 200.000 kroner på en frikørt bil. Men vi forstår udmærket Mercedes-Benz’ strategi om at ville nå flere privatkunder, når taxasalget bliver mindre i kraft af, at andre bilmodeller såsom Passat og Superb kommer farende, siger John Lindbom.

Nye afgiftsregler fra nytår har gjort det mindre attraktivt for vognmændene at køre dyre bilmodeller. Tidligere har vognmændene skullet erlægge 20 procent afgift totalt af bilens nettopris, nu ingenting op til 230.000 kroner, hvorefter det økonomiske taxameter tæller med 70 procent på alt derover. Mens importøren har givet hr. og fru Danmark store prisnedsættelser, er det kun blevet til en mindre nedsættelse på Mercedes-Benz biler til taxibranchen.

- Men ingen kommer i nærheden af Mercedes-Benz hvad angår deres holdbare biler samt eminent gode forsyningssikkerhed og service. Her er mærket helt i særklasse, også hvad angår support til at holde taxavognmændenes produktionsapparat kørende, så vi undgår at betale løn til ansatte uden kørsel, siger John Lindbom.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078