23948sdkhjf

Store sportsvognsambitioner hos unge kørere

Young Driver Aston Martin Racing er et af de nye hold i den nye GT1-serie. En af de fire kørere er det danske stjerneskud, Christoffer Nygaard.
Alle sejl er sat til, når den officielle lancering af FIA GT1 World Championship finder sted i Paris den 18. februar.

Som et skridt på vejen fandt den internationale lancering af et af holdene, Young Driver AMR, sted hos Aston Martin Danmark/Jaguar House på Bryggervangen i København den 26. januar.

Det dansk/tyske racingteam, som blev etableret for tre måneder siden, har købt to Aston Martin DBR9 for at deltage i den nye GT1-serie samt køre med i 24-timers løbet i Le Mans.

Den nye GT1-serie bliver den første sportsvognsserie siden 1992 med VM-status, og den kun fjerde motorsportsgren til at få denne status af Fédération Internationale de l’Automobile (FIA). De øvrige er WRC (rally), World Touring Car og Formel 1.

GT1-serien kommer til at bestå af 10 løb i 10 lande på fire kontingenter. Første løb i den nye serie køres i Abu Dhabi 16.-17. april i år, mens der sluttes af på San Luis i Argentina 3.-5. december 2010. Der er i første omgang officielle testdage i februar på Portimao banen ved Algarve og siden på den franske Paul Ricard bane.

Tysk dominans

Der køres to gange 1 timers løb per weekend, og hvert hold har to biler. Seks mærker er hver repræsenteret af fire biler - ud over Aston Martin DBR9 er det Corvette C6R, Ford GT, Lamborghini Murcielago R-SV, Maserati MC12 og Nissan GT-R. Samlet er der 24 biler og 12 hold, hvoraf halvdelen (de 6) er tyske, fortalte SRO grundlæggeren Stephane Ratel ved lanceringen i København, hvor han deltog sammen med blandt andre Dave King, direktør for motorsport hos Aston Martin.

Han betegnede den nye GT1 serie som toppen af pyramiden inden for GT-racing, foran FIA GT2, GT3 og GT4 i Europa.

Desuden blev de fire kørere hos Young Driver AMR præsenteret, engelske Darren Turner, 35 år og tjekkiske Thomas Enge, 33 år, i den ene bil samt tyske Stephan Mücke, 28 år, og danske Christoffer Nygaard, 23 år, i den anden.

Young Driver AMR håber også at blive accepteret som deltager i 24-timers løbet i Le Mans. Man har noget at have håbet i, for tre ud af de fire kørere i teamet har vundet på Le Mans. Kun den danske kører, Christoffer Nygaard, har ikke haft oplevelsen på Le Mans endnu.

Teamet får teknisk base og garage i Paderborn syd for Hannover, mens det skal styres fra nye lokaler i København. Der er foreløbigt ansat 15 medarbejdere, hvilket illustrerer ambitionerne.

Der er ifølge teamets talsmand indgået større sponsoraftaler med fremtrædende danske virksomheder, men man ønsker ikke at offentliggøre navnene endnu.

Med for at vinde

Christoffer Nygaard oplyste ved den officielle præsentation i København, at han ikke har kørt i teamets to Aston Martin DBR9 endnu, men at teamet får rådighed over bilerne 17. februar.

- Dette er en drøm, der opfyldes. Vi er med for at vinde, fastslog marketingdirektør Michael Clausen fra Young Driver AMR GmbH på mødet.

Christoffer Nygaard fik rigtig gang i sin sportscar karriere sidste sæson, hvor det blev til mange topplaceringer sammen med Fischer Racing i forbindelse med Young Driver konceptet i Ford GT 40 raceren. Igen i år deltager Christoffer under Young Driver konceptet, men denne gang altså i FIA GT1 verdensmesterskabet, hvor han deler Aston Martin DBR9 V12 raceren med tyskeren Stefan Mücke.

Christoffer Nygaard, der i dag lever som professionel racerkører, kommer fra Lyngby og har trådt sine børne-gaspedaler på Københavns Gokart Bane på Amager. Som led i sin raceruddannelse har han arbejdet et års tid på et autoværksted i Søborg, ligesom han i en periode har boet hos Tom Kristensen i Hobro.

Begge Aston Martin DBR9 racerne med V12 motorer kommer i år - til forskel fra de tidligere GT1 Aston Martin’er - til at køre med en anden aeropakke samt en lidt mindre restriktor på indsugningen. De to Aston Martin racere kommer til at køre med nummer 007 og 008 i FIA GT1 mesterskabet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.125