23948sdkhjf

Fartfest på sydvestjyske landeveje

Danmarksmesterskabet i rally spidser til inden løbet i dag og i morgen, fredag den 8. og lørdag den 9. oktober.
Mere end 60 rallyhold fra Danmark, Sverige og Tyskland stiller til start, når der med centrum i Bramming blændes op for fjerde afdeling af danmarksmesterskabet i rally på syd- og vestjyske landeveje fredag den 8. og lørdag den 9. oktober i BMC Rally.

- Fredag aften køres fire krævende hastighedsprøver på grusveje i mørke, og lørdag byder vi på ti hurtige prøver på asfaltveje, hvor de hurtigste biler mange steder runder de 200 km/t, fortæller løbsleder Niels Jørn "Krølle" Larsen, en af landets mest erfarne rallyorganisatorer.

Hele Danmarks rallyelite kommer til start, og nogle må satse alt, hvis de vil bevare håbet om at vinde mesterskabet, mens andre med fordel kan køre en anelse taktisk.

Blandt de, der kun har ét valg, at sejre eller miste mesterskabschancen, er to af landets absolut hurtigste rallyhold. Det er Peugeot Sport Dealer Teams Christian Jensen fra Ans og Søren Tøndborg fra Kjellerup i Peugeot 207 Super 2000, og Subarus bedste kort, Max Christensen fra Aalborg og Dorte Ravn fra Horsens, i Subaru Impreza N14. De to hold blev danmarksmestre i 4WD-klassen for de hurtigste biler i henholdsvis 2009 og 2008, men i år er de bagud på point.

Øjeblikkelige favoritter til DM i denne prestigefyldte klasse er enten Karl-Åge Jensen, Viborg og Freddy Petersen, Bjerringbro i Peugeot 207 Super 2000 eller Michael Pedersen og Mie Petersen fra Vejle i Mitsubishi Lancer Evo 9. Begge mandskaber har været flittige pointsamlere i årets første tre løb.

Den anden dominerende klasse i dansk rally, 2WD-klassen, er et opgør mellem to sjællandske topkørere. Her er Brian Madsen fra Slagelse og Anja Posorski fra Tjele i Peugeot 306 Maxi favoritter til titlen foran sidste års mestre Tim Svanholt fra Øm og Per Henriksen fra Roskilde i VW Golf IV Kit Car. Brian Madsen har endda vist et tempo på højde med de hurtigste firehjulstrukne biler, men i BMC Rally, hvor 30 procent af hastighedsprøverne er på grus, vil hans tohjulstrukne bil være handicappet.

Også landets historiske rallykørere anført af Per G. Hansen fra Ringsted og Karsten M. Svensson fra Hässleholm i Porsche 911 RS fra 1976 stiller til start.

Den arrangerende klub har kun få deltagere med i løbet, en af dem er den unge codriver Michelle Danielsen, der kører med René Harms Christensen fra Nørre Alslev i en Suzuki Swift Sport 1.6.

- For blot 50 kroner kan man købe program, der giver adgang til samtlige hastighedsprøver. For eksempel er det en oplevelse at stå i en landsby i mørke og se bilerne komme susende gennem byen med rødglødende bremser, siger Krølle Larsen.

BMC Rally har start på Strygejernet i Bramming fredag kl. 19, og det slutter samme sted lørdag kl. 16.22 efter at deltagerne har været gennem mere end 130 kilometer hastighedsprøver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11