23948sdkhjf

På Herrens mark for anden gang

CAD-formand Poul Erik Christensen overlader fra nytår sit 32 år gamle værksted til et yngre ægtepar og har bygget sit Jaguar-otium på endnu en bar mark på Nordfyn.
En gammel hjulkapsel fundet i mulden dengang, CAD-formand Poul Erik Christensen byggede sit værksted Autodan i 1978 på en mark i Otterup, står stadig som maskot ved indskrivningspulten. Trods sine mange år på bagen funkler den stadig, men den overstråler ikke glæden hos ægteparret Annette og Karsten Allesø Sørensen, der fra årsskiftet selv skal drive værkstedet fremover. For ikke at tale om Poul Erik Christensen og fru Birgitte, der ser frem til et nyt liv i det netop opførte selvtegnede og ganske specielle hus i den nærliggende Skamby, hvor Poul Erik skal pusle med sin hobby, Jaguar-biler, på et 217 kvadratmeter stort værksted – alt opført på en pløjemark som dengang, det hele startede.

Håndskrevne signaler

På et håndskrevet skilt på det gamle værksted i Otterup inden for porten lige ved indskrivning og kontor har nu 65-årige Poul Erik Christensen for år tilbage skrevet ordene "Arbejdsglæde, Ansvarsfølelse, Faglig stolthed og Firmaånd – de bedste specialværktøjer" som daglig påmindelse til sig selv og personalet. Samt ikke mindst for at signalere stedets faglighed og moral til kunderne.

Karsten Allesø på 43 år er uddannet i reservedele hos Fyns Auto Udstyr, nu autogrossisten FTZ, og var derefter i andre brancher, inden han kom til autogrossisten A. Østergaard i 1998, der siden er blevet til Mekonomen. Her arbejdede han med forskellige koncepter i it-alderens spæde barndom, dengang internet og pc’er endnu ikke var hver mands eje, og slet ikke var nået ud til værkstederne. Han blev siden kædechef for Mekonomen Autoteknik.

Ligeledes 43-årige Annette Allesø er uddannet i salg og marketing og har været hos Pluspack aluforme og på en privatskole, indtil Poul Erik Christensen for 17 år siden spurgte, om hun kunne tænke sig at blive deltidsbogholder i Autodan. Det har hun været siden, dog nu på fuld tid med børn på 15 og 19 år.

Ægteparret Allesø er enige om, at det har været en kæmpefordel at overtage en veldrevet virksomhed, og at gemytter, værdier og livssyn passer godt sammen.

Lidt en reparations-nørd

Poul Erik Christensen trækker sig tilbage til sit nybyggede hus og værksted, hvorfra han vil drive Jaguarværkstedet.dk.

- Jeg er vist lidt af en reparations-nørd, der elsker at skille ad og sætte i stand. Også værktøj såsom defekte luftnøgler, for jeg kan ikke lide ressourcespildet ved at smide ting ud. Derfor har jeg sat min gamle Bosch-tester fuldstændig i stand til mit nye Jaguar-værksted og shinet min oprindelige svejser op. Det piner mig på samme måde lidt, at det oprindelige håndværk er ved at ryge ud af mekanikerarbejdet, siger Poul Erik Christensen. Han er i øvrigt netop blevet næstformand i Håndværksrådet, en post han gerne vil bestride perioden ud, selv om han trækker sig som CAD-formand næste år.

Han blev udlært mekaniker 1961-65 hos Ejby Autoværksted på Vest-fyn, nu MAN Odense, der dengang gjorde i person- og varebiler samt Bukh Traktorer og Mercedes mejeribiler.

Reception på værkstedet, Hjorslevvej 5 i Otterup, fredag den 3. december klokken 14-17.

(Læs mere i Motor-magasinet)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141