23948sdkhjf

Lærling til tops i Århus

Christian Lindhard Larsen, Mercantec, videre til DM for mekanikerlærlinge i Odense til januar.
Aarhus Tech afholdt regionsmesterskaberne for mekanikerlærlinge torsdag den 11. november. Mesterskabet blev et tæt ræs, hvor det nærmest var på selve målstregen, at de endelige placeringer blev fordelt. Vinder blev Christian Lindhard Larsen, Mercantec, med 134½ point foran Jesper Oddershede, Aarhus Tech, med 133½ point. På tredjepladsen kom Frederik Wulff Frislev også fra Aarhus Tech.

Seks lærlinge fra Mercantec Viborg, Silkeborg Tekniske Skole og Aarhus Tech kørte i de høje omdrejninger fra kl. 9 til16 med tre timers teoretisk prøve og tre timers praktisk fejlfinding og service. Begge prøver foregik inde i autohallen, så andre elever, mestre og øvrige interesserede kunne følge de seks kombattanter, mens de knoklede foran pc’erne eller en af de tre biler, som skulle tjekkes igennem. Det hele blev overvåget ned til mindste detalje af uvildige dommere.

- Vi kontrollerer, at lærlingene følger de procedurer for serviceeftersyn, som bilfabrikken foreskriver. De har en tjekliste at gå frem efter, og vi noterer så, hvordan lærlingen løser den enkelte opgave, og på den baggrund giver vi point, forklarer autolærer Anders Murmann ved den praktiske opgave.

I alle tre biler er der indlagte fejl, som lærlingene skal opdage og udbedre, og der er gang i både dianosetester og skruetrækker, når motorfejlen skal findes, lyset justeres og bremseklodserne skiftes. Opgaven er bevist lavet så omfattende, at lærlingene ikke kan nå det hele, så de er under tidspres.

- Jeg tager det som en god træning til min svendeprøve. Jeg synes, at de teoretiske spørgsmål var de sværeste, specielt havde jeg lidt problemer med el-diagrammerne, mens det praktiske gik godt. Det er sjovt og spændende at være med, og så får man lige prøvet sig selv lidt af, siger Nicolaj Bech Sørensen.

Det var en glad og stolt uddannelseschef, Søren Rousing Glob, Center for autoteknologi på Aarhus Tech, som for første gang havde været vært for regionsmesterskabet.

Som vinder af regionsmesterskaberne går Christian Lindhard Larsen videre til DM for mekanikerlærlinge, som afholdes i Odense i januar 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094