23948sdkhjf

Bækkelund nummer seks

Bedste danske resultat i klassisk løb i otte år.
Med fantastisk kørsel den sidste nat i, hvad alle betegner som det hårdeste Rallye Monte-Carlo Historique nogensinde, kørte danskerne Lars Bækkelund og Arne Pagh deres Fiat 128 Coupé frem til en sjetteplads i det prestigefyldte rally for klassiske biler.

- Sværhedsgraden var meget høj, op- og nedkørslerne i bjergene sidste nat var rent race, kun på de flade stykker kunne vi holde tiderne, sagde en meget tilfreds Lars Bækkelund ved mål i havnen i Monaco.

Lars Bækkelund betonede, at med 120 hestekræfter var det svært at hamle op med nogle af konkurrenterne, der havde langt kraftigere biler.

- Men vi rykkede alligevel nogle placeringer frem på de isede veje, grinede Bækkelund.

- Der var et vist forventningspres på os, men det lykkedes at gøre det bedre end vores tiendeplads sidste år, og det er vi stolte af, supplerede codriver Arne Pagh.

Scuderia Italias andet hold, Bent Mikkelsen og Jens Gandrup, startede løbet med at få mange strafpoint ved en fejlkørsel, men kørte alligevel deres Alfa Romeo GTV frem til en placering som nr. 67 efter at have været nr. 192 i starten.

- Vi er utroligt glade i teamet. Lars har lavet stor præstation og kørt lige op med de bedste, prøv blot at sammenligne med den tidligere verdensmester Bjørn Waldegaards tider," siger Bent Mikkelsen. "Jeg har kørt mig op lige siden starten, det var flat out sidste nat, og vi nåede teamets målsætning om at blive bedste og næstbedste danske hold, vurderer Bent Mikkelsen.

- Det var ærgerligt, at vi kørte forkert i starten af et løb, der ellers er gået super, tilføjer codriver Jens Gandrup.

- Tempoet sidste nat var så højt, at ingen kunne holde tiden, så det var en fordel med en kraftig bil. Men ellers et fedt løb, uddyber Jens Gandrup.

Fire ud af syv danske hold nåede i mål i det 3000 kilometer lange rally. De to debutanthold, brødrene Mark og Kore Berg i Porsche 911 og dameholdet Danna Corke og Marie Louise Jensen i MG B, blev henholdsvis nr. 178 og 230. 271 ud af 341 startende hold kom igennem det krævende rally.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078