23948sdkhjf

To gange 50 med 100 musikere

Aabenraa Autokøler og Aircondition Service fejrer jubilæum og Martin Nørgaard fødselsdag.
Når man fejrer en mærkedag, er det meget almindeligt, at der også er musik til. Det er der også, når Aabenraa Autokøler og Aircondition Service markerer, at både virksomheden og Martin Nørgaard, der sammen med sin kone, Hanne, driver virksomheden, runder 50 år. To gange 50 er som bekendt 100, og det er også det antal musikere, som kommer på selve dagen for at være med til at sætte fest og farver på lørdag 27. november.

Baggrunden er, at Martin Nørgaard, siden han var ni år i 1969, har været meget aktiv som amatørmusiker. Han begyndte som tubaspiller i Aabenraa Skoleorkester og fortsatte i Aabenraa Brandværnsorkester, som i dag hedder Aabenraa Brassband, hvor Martin Nørgaard har skiftet tubaen ud med slagtøjet. Ud over at være med som aktiv musiker, er firmaet også sponsor for både Aabenraa Skoleorkester og Aabenraa Brassband. Det er de to orkestre, der møder op og spiller til receptionen og de tæller tilsammen 100 musikere.

KFD i fin form

Martin Nørgaard har aldrig levet af musikken. Han har til gengæld levet med den med samme entusiasme og engagement, som han har lagt i virksomheden og i hans anden store lidenskab: Formandsposten i Kølerforeningen for Danmark. Den beklædte han første gang i 80’erne og har nu i anden omgang været formand siden 2004. Og hvis ikke nogen i foreningen, ønsker en anden på posten, har han både lyst og energi til at blive siddende i endnu mange år. Foreningen er blevet hans "barn".

Efter at foreningen havde oplevet en nedtur, har det ikke mindst ved Martin Nørgaards store indsats lykkedes at vende udviklingen og sætte nye fremadrettede tiltag i gang, så foreningen i marts 2011 både kan holde generalforsamling, kongres og 50 års jubilæum. Selvfølgelig i Aabenraa og garanteret med et overflødighedshorn af musik leveret af Martin Nørgaards musikalske venner.

Det halve kølerrige

Aabenraa Autokøler og Aircondition Service blev grundlagt af Hanne Nørgaards far, Bent Clausen, i 1959. Det skete under enkle forhold på Skibbrogade i Aabenraa med en Long John budcykel som transportmiddel, når kølere skulle hentes og bringes.

- Efterhånden fik far sparet penge sammen til en bil, og i 1963 kunne han så også flytte til vore nuværende lokaler, hvor der var plads til at udvide aktiviteterne. Foruden kølere fremstillede og reparerede han også benzin- og dieseltanke til lastbiler og fik senere dækagentur for BF Goodrich. Her fik han også mulighed for at tjene lidt ekstra ved at fremstille emaljeskilte til BF Goodrich, fortæller Hanne Nørgaard.

I 1979 blev Martin Nørgaard kom ansat i virksomheden, som da havde fem ansatte, og lærte her Hanne at kende. Og som Motor-magasinet skrev dengang: "Han fandt sin Hanne og vandt det halve kølerrige" Der fulgte nogle år, hvor virksomheden voksede og havde afdelinger i Sønderborg, Haderslev og Tønder, men tiderne er skiftet og har medført, at de senere igen er lukket.

Kundepleje

- Det er en udvikling, vi har oplevet i hele vores branche. Fra at være mange små virksomheder, er vi nu færre, men til gengæld er vi større. Vi er den eneste i vores branche i området fra Kolding i nord til Itzehoe i Tyskland, og vi har faktisk også rigtigt mange gode kunder i Slesvig og Holsten, siger Martin Nørgaard.

Han kører selv de vigtige vare- og kundeture i området, da det er en god måde at vedligeholde den direkte kontakt med både kunder og leverandører på.

- I dag er vi 22 aktive medlemmer i KFD. Vi er først og fremmest mekanikernes hjælpende hånd, og vi gør rigtigt meget, for at de skal have tillid til os. Vi holder en del kurser om blandt andet svejsning, salg og aircondition, så vi både kan påtage os arbejde for mekanikerne, som de ikke selv har uddannelse til. De ringer også om gode råd – for eksempel over vores gratis hotline. Desuden skal vi kunne skaffe dem det, de skal bruge, til de rigtige priser. Kunderne er meget prisbevidste, så vi skal også hele tiden følge med i priserne hos de 4-5 udbydere, som vi køber ind hos, fortæller Martin Nørgaard.

Aftaler og alliancer

Når han skal nævne nogle af de aktiviteter, han er mest glad og tilfreds med som formand for KFD, er det den aftale, der er indgået med Taksatorringen. I øjeblikket er der en dialog med Autig om medlemskab, og Martin Nørgaard tror selv, der er stemning for en sådan aftale. Det er dog meget vigtigt for ham, hele tiden at have sin forenings fulde opbakning, når der træffes sådanne aftaler

Ud over kølere og aircondition, som navnet Aabenraa Autokøler og Aircondition Service siger, beskæftiger firmaet sig blandt andet også med, reparation og salg af batterier samt af hydraulikslanger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078